Szemhéjplasztika

Szemhéjplasztika segítségével a megereszkedett szemhéj feszesebbé tehető, valamint a szarkalábak és a szem alatti táskák nyomtalanul eltűnnek. A műtét után a felső szemhéj nem nehezedik a pillasorra, és az alsó szemhéj visszanyeri korábbi tartó feladatát. A szemhéjplasztika segítségével tekintete ismét kisimult és nyitottabb lesz, és újra komfortosan tekinthet a világra - szó szerint. 

Felső szemhéjplasztika esetén a szemhéjredőknél, alsószemhéjplasztika esetén pedig a szempillatőnél a területet megmetszik, és innen vágják ki a felesleges bőrt, valamint szükség esetén eltávolítanak zsírszöveteket is. Így elérhető a fiatalos és nyílt tekintet, valamint újra könnyedén láthat, mindenféle fizikai zavaró tényező nélkül.

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

felső szemhéjplasztika

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

Az alábbi cikkben szó lesz arról, hogy a szemhéjplasztika kiknek ajánlott, milyen problémák esetén érdemes kérni, a műtét idejéről és annak módjáról, mennyibe kerül, valamint a regenerálódás hosszáról és a gyógyulással kapcsolatos legfontosabb teendőkről.

Kinek ajánlott a szemhéjplasztika?

Az esztétikai szemhéjplasztika elsősorban azoknak ajánlott, akiknek a bőre a kor vagy valamilyen kémiai, fizikai ok miatt megereszkedett a szemük környékén, és azt ismét feszesíteni szeretnék. Ajánlott emellett azoknak is, akiket a látásban fizikailag akadályoz, korlátoz, vagy akár életminőségbeli romlást okoz a túlzottan megereszkedett szemhéj, emiatt javulást várnak a beavatkozástól. 

Milyen típusú problémák esetén ajánlott a szemhéjplasztika?

A szemhéj megereszkedésén túl annak hibás állásait szokás megkülönböztetni, és ez alapján javasolják a műtéti beavatkozás típusát.

  • A dermatochalasis a felső szemhéj túlzott megereszkedése, amit feszesítéssel és bőrkimetszéssel kezelnek a műtét során.
  • A szemhéjcsüngés másik neve a ptózis, ami részben vagy akár egészében kitakarja a pupillát, ezzel akadályozva a látást. Van, aki ezzel a jelenséggel születik, ezért akár már kiskorában meg kell műteni, másnak az életkor előrehaladtával fejlődik ki.
  • Az alsó szemhéj esetén a bőr annyira megereszkedhet, hogy kifordul - ez az ektropiktum. A szemhéj ebben az állapotában nem tudja kellően védeni a szemgolyót, aminél különböző gyulladások alakulhatnak ki, emellett fokozott, ám nem hatásos könnyezést eredményez.
  • A negyedik elváltozás az entrópium, amely esetén az alsó vagy akár mindkét szemhéj befele fordul a meglazult szövetek miatt. Ettől a szempillák és a szemhéj irritálhatják a szaruhártyát vagy a kötőhártyát, ami további gyulladt állapotokat eredményezhet.

Tudj meg többet a szemhéjplasztikáról személyes konzultáció keretében!

Mi a szemhéjplasztika menete? 

A beavatkozást megelőzően szükség van egy általános vérvételre és laborképre, hogy az orvos felmérje az egészségi állapotát. Fognak beszélni arról is, hogy vannak-e ismert betegségei vagy allergiái, érzékenységei, amik a műtéttel kapcsolatban akadályozó tényezők lehetnek (például terhesség, szembetegségek, keloid vagy más bőrgyógyulási problémák, inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség). Amennyiben indokolt, lehetséges más arcplasztika beavatkozással is kombinálni a szemhéjplasztikát.

A szemhéjplasztika mértékétől függően egy órán belül, de legfeljebb másfél órán belül elvégezhető. Amennyiben orvosával arról egyeztetnek, hogy szükség van altatásra, úgy természetesen ebben a formában történik a beavatkozás. Egyéb esetben helyi érzéstelenítéssel szokás végezni ezt a fajta műtétet.

Az érintett területeket a szempillasor és a szemhéjránc közötti részeken bemetszik, a felesleges bőrt kivágják, majd öltésekkel, varratokkal feszesítik meg.

A szemhéjplasztika után, ha figyel a regenerálódás során előírt utasításokra, akkor 10-12 évig is látszódhat az eredmény.

Tudj meg többet a szemhéjplasztikáról személyes konzultáció keretében!

Mennyi idő a regenerálódás a szemhéjplasztika után?

A műtét végén ragasztókötést kap, és ezután benntartják a kórházban megfigyelésre. Ez az időszak általában legfeljebb 24 óra, amennyiben nem lép fel valamilyen komplikáció vagy szövődmény.

Öt-hét nap után várható az első kontrollvizsgálat, amikor a hátramaradt varratokat eltávolítják a szemhéj környékéről, vagy a felszívódó varratok esetén biztonsági ellenőrzést tartanak. A gyógyulási idő ezután legalább három hét, és a műtét végső eredménye körülbelül két-három hónap elteltével fog igazán látszódni.

Két hét elteltével már visszatérhet a munkájához, de a fokozott kíméletesség ekkor is ajánlott. Kerülni kell a sportolást és a nehéz fizikai munkát, cipekedést, hajolgatást. Az első három-négy hétben a sminkelés és a szempillafestés egyaránt tilos, helyette a megfelelő UV-védelmet nyújtó napszemüveg viselete ajánlott, akár beltéren is. A szolárium, napozás szintén nem ajánlott az első két hónapig.

Szemhéjplasztika után duzzanat, ödéma jelentkezhet?

A duzzadás, bevérzés, véraláfutás és az ödéma természetes velejárói ilyenkor a műtétnek az azt követő egy-három hét során, ezért ezek miatt nem érdemes aggódni.

A viszketés és fényérzékenység szintén természetes következménye a beavatkozásnak. Ezekre a panaszokra a szakorvos enyhítésül orvosi készítményeket, gyógyszereket írhat fel. A viszketés és a korlátozott látás ellenére fontos, hogy ne dörzsölje a területet, és ápolja azt az orvos által ajánlott szemcseppekkel, krémekkel.

Szemhéjplasztika után homályos látás normális?

A homályos látás szintén normális velejárója a műtétnek, hiszen egyéntől függően vizenyősebb vagy éppen szárazabb, ragacsosabb lehet a szemgolyó.

Tudj meg többet a szemhéjplasztikáról személyes konzultáció keretében!

szemhéjplasztika

Szemhéjplasztika árak

A szemhéjplasztika árak az alábbiak lehetnek:

Alsó szemhéjplasztika: 400 000 Ft-tól

Felső szemhéjplasztika: 350 000 Ft-tól

Alsó és felső szemhéjplasztika: 550 000 Ft-tól 

A pontos árat konzultáció keretében közli a plasztikai sebésze.

Tudj meg többet a szemhéjplasztikáról személyes konzultáció keretében!

Szemhéjplasztika előtte utána képek

előtte utána kép 7
előtte utána kép 4
előtte utána kép 6
előtte utána kép 3
előtte utána kép 5
előtte utána kép 2

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül.

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

  • 27 éves tapasztalat
  • Nemzetközi hírnév és garancia
  • Stabil kórházi háttér
  • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
felső szemhéjplasztika
KONZULTÁCIÓ