Mi is az az orrplasztika?

Az arc alapvető karakterét adja meg az orr, mely azonban veleszületett deformitások, vagy szerzett sérülések következtében akár negatívan is befolyásolhatja a megjelenést, és ezzel együtt a magabiztosságot. Az orrműtét lehetőséget teremt arra, hogy korrekció által az orr az arc jellegéhez jobban passzoljon, ezzel harmonikusabbá téve a vonásokat.

Az orrplasztika a plasztikai műtétek listáján a legnehezebb, azaz a legnagyobb szakértelmet kívánó beavatkozások közé tartozik. Ezért orrplasztika műtéteddel kapcsolatban az egyik, ha nem a legfontosabb szempont a lehető legjobb orvos kiválasztása. Ehhez a területhez kétségkívül megkérdőjelezhetetlen szakmai tapasztalatra és olyan profizmusra van szükség, amihez több évtizedes praktizáláson keresztül vezet az út.

Vezető sebészeink 25 éve dolgoznak egységes csapatként klinikánkon, és ez idő alatt többszáz sikeres orrplasztikai beavatkozást végeztek már el.

Az orr amellett, hogy egyrészt alapvetően határozza meg arcunk karakterét és megjelenését, légzésünkben is meghatározó szerepet játszik, ezért sokkal kritikusabb sebészeti terület, mint például a vádli vagy a felkar területén történő beavatkozás.

6 dolog, amit feltétlen tudnod kell, ha orrplasztikán gondolkozol:

 1. Az orrplasztika a legnehezebb plasztikai beavatkozások közé tartozik és egy félresikerült műtét maradandó hibákhoz vezethet.
 2. Az orrplasztika műtét sikeressége nagyon nagy mértékben múlik a műtétet végző plasztikai sebészen.
 3. Orrplasztika műtéted előtt valószínűleg pontos elképzelésed van arról, hogy milyen orrot szeretnél, de lehetséges, hogy az elképzelt orr furcsa látszatot keltene az arcodon. Nem létezik olyan, hogy tökéletes orr, minden archoz más méret és forma passzol a legjobban.
 4. Van, ami minden sikeres orrplasztika műtétben közös: a természetes forma. Az orrod attól válik tökéletessé, hogy teljesen harmóniába kerül az arcoddal, azaz nem kitűnik, hanem belesimul az összképbe.
 5. Az orrplasztika műtét után nem biztos, hogy orrod azonnal tökéletes formát ölt majd. A tökéletes végeredményre lehetséges, hogy hónapokat is várnod kell majd. Maradj türelmes, megéri.
 6. Bátran ki lehet jelenteni, hogy az orrplasztika napjainkra egy tökéletesített sebészeti területté vált. A megfelelő sebész kiválasztásával Te is elérheted, hogy gyönyörű orrod teljesen természetes látványt keltsen egészen életed végéig.
Felkeltettük érdeklődésedet? Jelentkezz be hozzánk!
Ezek voltak az orrplasztikával kapcsolatos általános információk. A következő blokk végére ismerni fogod az orrműtétek legfőbb jellemzőit és fajtáit.

Az orrműtétről bővebben:

Orrműtét

Kinek ajánljuk az orrműtét lehetőségét?

Az orr genetikai adottságainál fogva túlságosan nagy, hosszú, kiálló, vagy ferde lehet. Ilyen esetekben akár komoly komplexusokat is okozhat a megjelenés, ezért az önbizalom növelésének érdekében mindenképpen jó döntésnek bizonyul az orrműtét. Abban az esetben, ha esetleg funkcionális zavarokat is tapasztal páciensünk, úgy az orrsövényferdülést is korrigáljuk a műtét során.

Ez utóbbi kezelésére azért is érdemes odafigyelni, mert az orrsövényferdülés akár visszatérő egészségügyi problémákat, arcüreggyulladást, vagy a rendkívül kellemetlen horkolást is indukálhatja. Szakembereink 17 éves kor előtt nem szokták javasolni a műtétet, hiszen az orr majd csak ezt a kort követően éri el végleges formáját.

Vidám, csinos lány mosolyog egy erdőben

Mit lehet vele elérni?

Az orrműtétet követő fél-egy éven belül alakul majd ki az orr végleges formája, aminek köszönhetően az arc harmonikusabbá és szimmetrikusabbá válik. Azok a pácienseink, akik orruk formája, mérete miatt komplexusokkal küzdöttek korábban, arról számolnak be, hogy megváltozott a mindennapokhoz való hozzáállásuk, és magabiztosságuknak előnyeit az élet minden területén érzékelik.

Az orrsövényferdülés korrigálásával megszűnnek a légzési nehézségek, a gyakori megfázások, és a kínzó horkolás is végleg a múlté lesz.

Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

A ma már rutin beavatkozásnak számító orrműtét gyakorlatilag szövődmény-, és hegmentesen teszi lehetővé, hogy az arc harmonikusabbá váljon, és pácienseink maximálisan elégedettek legyenek a tükörben látott képpel.

Klinikánk szakemberei az előzetes konzultációk során egyeztetik az érdeklődőkkel az elképzeléseket a kialakítható formáról, melyet azután úgy tudnak megvalósítani, hogy annak semmilyen nyoma nem marad a műtétet követően. Az orr és a szem körüli duzzanat körülbelül 10 nap múlva elmúlik, és hamarosan az orr is felveszi a kívánt formát.

Jóképű üzletember nyakkendőt igazít

Hogy néz ki egy ilyen orrplasztika műtét?

A korrekció méretétől függően körülbelül egy-két órán keresztül tart az altatásban végzett műtét, mely során úgynevezett zárt műtéti technikát alkalmaz sebészünk. A nyálkahártyán keresztüli beavatkozással korrigálja a porcos-csontos részeket, az esetleges orrsövényferdülést megszünteti, majd egy gipszsínnel rögzítésre kerül az orr, a vér és a váladék felszívására pedig tampont helyezünk az orrba.

A zárt műtéti technika nagy előnye, hogy semmilyen nyoma nem marad a műtéti beavatkozásnak. Ha már többször sor került az orr operációjára, akkor lehet, hogy a nyitott műtéti technika mellett dönt szakemberünk, ám ez ritkán fordul elő. Bár duzzanatra biztosan számítani kell az eljárást követően, de a fájdalmak hagyományos fájdalomcsillapítókkal remekül enyhíthetőek.

Az orrsövényferdülés korrekciója

Kinek ajánljuk az orrsövény területén történő beavatkozást?

Kismértékű orrsövényferdülés sokaknál előfordul, és gyakran nem is észlelni panaszokat ezzel kapcsolatban. Abban az esetben viszont, ha az orrlégzés akadályozott, nehézkes, éjszakai horkolás jelentkezik, problémát okoznak a visszatérő felső-légúti megbetegedések, vagy rossz szájszaggal, a szájon át történő légzés miatt kiszáradó torok kellemetlenségeivel találkozik, akkor mindenképpen megéri elgondolkodnod azon, hogy műtéti úton korrigáltassa a deformitást.

Mivel a serdülőkorban még fejlődnek a csontok, ezért 16-18 éves kor után szokták csak javasolni szakembereink a beavatkozást.

Fiatal, csinos hölgy hátrafordul

Mit lehet vele elérni?

Az orrsövényferdülés tökéletesen korrigálható műtéti eljárással, aminek köszönhetően a két orr fél átjárhatóvá válik, és megszűnnek azok a kellemetlen panaszok, amelyekkel pácienseink a mindennapok során szembesülnek. Nem csak a horkolás, vagy a megfázások gyakoriságának kockázata küszöbölhető ki ilyen módon, hanem az akár munka terén is negatívumnak számító orrhangon beszélés is.

Hála a zárt műtéti technikának, nem marad semmilyen heg utána, és még az úgynevezett „kificamodott” orrbemenet szimmetriája is megteremthető. A beavatkozás nem érinti az orrcsúcs és az orrhát alakját, ezért ha az orr külső megjelenésén is változtatni szeretne, akkor budapesti plasztikai sebészetünket felkeresve konzultáljon erről is szakembereinkkel!

Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

Pácienseink a műtét utáni gyógyulási időszakot követően egyöntetűen arról számolnak be, hogy megszűnik a kellemetlen orrhang, az éjszakák is nyugodtabban telnek, és a korábban nehézkes orrlégzés immáron gondtalanul megy. A hosszú távú előnyök között szerepelnek a ritkábban jelentkező meghűléses betegségek, és a visszatérő arcüreggyulladás kockázata is csökken.

Az orrsövényferdülés megszüntetésére irányuló beavatkozás ma már rutin műtétnek számít, így kockázata, és szövődményei gyakorlatilag alig vannak. Némi duzzanatra és fájdalomra számíthatsz a gyógyulási időszakban, de a hagyományos fájdalomcsillapítókkal csökkenthetőek a panaszok.

Jóképű, izmos férfi kávézik egy folyó partján

Hogy néz ki egy orrműtét?

A körülbelül 30-40 percig tartó orrsövény műtét során az orrjárat bemeneténél ejti sebészünk a bemetszést, így hegek kívülről nem fognak látszani. Az elferdült orrsövény innen kiválóan kiegyenesíthető, és amennyiben szükséges bizonyos részek eltávolítása, úgy ez is megtörténhet az orrbemeneten keresztül.

Előfordulhat, hogy a hátulsó orrsövény ferdülése okozza a panaszokat, ebben az esetben az orrjáratban ejti sebészünk a bemetszést. Szakemberünk arra is odafigyel, hogy a szabad szemmel jól látható, „kificamodott” orrbemenet szimmetriáját is helyreállítsa. A beavatkozás után tampon kerül az orrba, hogy felszívja a keletkező váladékokat.

Most, hogy az általános információkon túl az orrműtét jellemzőit és főbb fajtáit is megismerted, nincs más hátra, mint kiválasztani a megfelelő klinikát és egyben plasztikai sebészt. A következő blokkban előtte-utána képeket láthatsz pácienseinkről. Ezeket a műtéteket a mi orvosaink végezték, ne nekünk higgy, hanem a saját szemednek!

Orrplasztika előtte-utána képek

Ha Te is szívesen látnál magadon a fentiekhez hasonló mértékű változást, fordulj hozzánk bizalommal!

Megismerted az orrplasztika általános információit, az orrműtét jellemzőit és láttál előtte-utána képeket is. Nincs más hátra, mint kiválasztani a megfelelő klinikát és egyben plasztikai sebészt. A következő blokkban korábbi pácienseink véleményét ismerheted meg rólunk.

Vélemények pácienseinktől

 • Elérhető áron szerettem volna plasztikai sebész segítségét kérni, és ehhez a magyar szakemberek kétségtelenül a legjobb választásnak bizonyultak.
  Csilla (29)
  Tanácsadó
 • Gyermekvállalás után legalább 20 kiló plusz maradt rajtam, aminek nagy részétől kitartó munkával és diétával sikerült is megszabadulni. A súlycsökkenés azonnal éreztette magát közérzetemen, de testemmel mégsem voltam elégedett.
  Mónika (28)
  Rendezvényszervező
 • Hiába edzettem rendszeresen, és figyeltem oda az étkezésre, valahogy sosem sikerült elérni a kívánt formát és feszességet. Az elmúlt évben fogytam 15 kilót, és valószínűleg ez is hatással lett arra, hogy fenéktájon már nem olyan gömbölyű minden, mint húszévesen.
  Csenge (25)
  Tanuló
 • Az alakommal egyébként nem igazán volt gondom, de az orr sajnos egész magabiztosságomat negatívan befolyásolta. Végül döntöttem, és szike alá feküdtem. Nem bántam meg.Időpontot kértem az ingyenes konzultációra, és mivel semmi nem szólt a Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum ellen, úgy voltam vele, itt az idő, hogy belevágjak, és végre elégedetten pillanthassak majd a tükörbe!
  Beáta (46)
  Egyéni vállalkozó
 • A tartós megoldások híve vagyok, de a műtéttől igencsak tartottam. Ekkor olvastam egy újságban, hogy létezik a hyaluronsav segítségével történő kezelés, amely kiváló eredményekkel alkalmazható a számomra is problémás területen.
  Laura (43)
  Személyi edző
 • A húszas éveim kezdetén kifejezetten csinos voltam, ám az ülőmunka, a túlórák és külföldi megbeszélések mellett nem sok időm maradt a későbbiekben a rendszeres testmozgásra. Ez két-három év alatt nyomot is hagyott megjelenésemen, ugyanis 30 kiló plusz szaladt fel rám.
  Anna (31)
  Marketing asszisztens
 • Eszter profil fotó
  A konzultáció első percétől kezdve a varratszedésig és az utólagos ellenőrzésekig végig azt éreztem, hogy valóban én vagyok a fontos a szakembernek, és kizárólag olyan megoldásokat javasolna, amelyek személyre szabottan is ideálisak számomra.
  Eszter (33)
  Könyvelő

Ha Te is a fentiekhez hasonló jó élményekkel és ilyen elégedetten szeretnél visszatekinteni plasztikai műtétedre, fordulj hozzánk bizalommal!

Ingyenes konzultáció
//]]>