Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum

Minden, ami orrplasztika: orrműtét az orrsövényferdülés és az orr egyéb korrekciói miatt

Az orr genetikailag, vagy akár sérülés következtében szerzett deformitásai egy sor panaszt okozhatnak. Az orrsövényferdülés a funkcionális problémákon túl hajlamosíthat gyulladásos megbetegedésekre, de a túl nagy, vagy ferde formák is negatívan befolyásolhatják az életminőséget.

Plasztikai Sebészet Budapest

Mi is az az orrplasztika?

Az arc alapvető karakterét adja meg az orr, mely azonban veleszületett deformitások, vagy szerzett sérülések következtében akár negatívan is befolyásolhatja a megjelenést, és ezzel együtt a magabiztosságot. Az orrműtét lehetőséget teremt arra, hogy korrekció által az orr az arc jellegéhez jobban passzoljon, ezzel harmonikusabbá téve a vonásokat.

Beavatkozásainkról bővebben:

Kinek ajánljuk az orrműtét lehetőségét?

orrműtét

Az orr genetikai adottságainál fogva túlságosan nagy, hosszú, kiálló, vagy ferde lehet. Ilyen esetekben akár komoly komplexusokat is okozhat a megjelenés, ezért az önbizalom növelésének érdekében mindenképpen jó döntésnek bizonyul az orrműtét. Abban az esetben, ha esetleg funkcionális zavarokat is tapasztal páciensünk, úgy az orrsövényferdülést is korrigáljuk a műtét során. Ez utóbbi kezelésére azért is érdemes odafigyelni, mert az orrsövényferdülés akár visszatérő egészségügyi problémákat, arcüreggyulladást, vagy a rendkívül kellemetlen horgolást is indukálhatja. Szakembereink 17 éves kor előtt nem szokták javasolni a műtétet, hiszen az orr majd csak ezt a kort követően éri el végleges formáját.

Mit lehet vele elérni?

Az orrműtétet követő fél-egy éven belül alakul majd ki az orr végleges formája, aminek köszönhetően az arc harmonikusabbá és szimmetrikusabbá válik. Azok a pácienseink, akik orruk formája, mérete miatt komplexusokkal küzdöttek korábban, arról számolnak be, hogy megváltozott a mindennapokhoz való hozzáállásuk, és magabiztosságuknak előnyeit az élet minden területén érzékelik. Az orrsövényferdülés korrigálásával megszűnnek a légzési nehézségek, a gyakori megfázások, és a kínzó horkolás is végleg a múlté lesz.

orrműtétMilyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

A ma már rutin beavatkozásnak számító orrműtét gyakorlatilag szövődmény-, és hegmentesen teszi lehetővé, hogy az arc harmonikusabbá váljon, és pácienseink maximálisan elégedettek legyenek a tükörben látott képpel. Klinikánk szakemberei az előzetes konzultációk során egyeztetik az érdeklődőkkel az elképzeléseket a kialakítható formáról, melyet azután úgy tudnak megvalósítani, hogy annak semmilyen nyoma nem marad a műtétet követően. Az orr és a szem körüli duzzanat körülbelül 10 nap múlva elmúlik, és hamarosan az orr is felveszi a kívánt formát.

Hogy néz ki egy ilyen műtét?

A korrekció méretétől függően körülbelül egy-két órán keresztül tart az altatásban végzett műtét, mely során úgynevezett zárt műtéti technikát alkalmaz sebészünk. A nyálkahártyán keresztüli beavatkozással korrigálja a porcos-csontos részeket, az esetleges orrsövényferdülést megszünteti, majd egy gipszsínnel rögzítésre kerül az orr, a vér és a váladék felszívására pedig tampont helyezünk az orrba. A zárt műtéti technika nagy előnye, hogy semmilyen nyoma nem marad a műtéti beavatkozásnak. Ha már többször sor került az orr operációjára, akkor lehet, hogy a nyitott műtéti technika mellett dönt szakemberünk, ám ez ritkán fordul elő. Bár duzzanatra biztosan számítani kell az eljárást követően, de a fájdalmak hagyományos fájdalomcsillapítókkal remekül enyhíthetőek.

Kinek ajánljuk az orrsövény területén történő beavatkozást?

orrsövényferdülésKismértékű orrsövényferdülés sokaknál előfordul, és gyakran nem is észlelni panaszokat ezzel kapcsolatban. Abban az esetben viszont, ha az orrlégzés akadályozott, nehézkes, éjszakai horkolás jelentkezik, problémát okoznak a visszatérő felső-légúti megbetegedések, vagy rossz szájszaggal, a szájon át történő légzés miatt kiszáradó torok kellemetlenségeivel találkozik, akkor mindenképpen megéri elgondolkodnia azon, hogy műtéti úton korrigáltassa a deformitást. Mivel a serdülőkorban még fejlődnek a csontok, ezért 16-18 éves kor után szokták csak javasolni szakembereink a beavatkozást.

Mit lehet vele elérni?

Az orrsövényferdülés tökéletesen korrigálható műtéti eljárással, aminek köszönhetően a két orr fél átjárhatóvá válik, és megszűnnek azok a kellemetlen panaszok, amelyekkel pácienseink a mindennapok során szembesülnek. Nem csak a horkolás, vagy a megfázások gyakoriságának kockázata küszöbölhető ki ilyen módon, hanem az akár munka terén is negatívumnak számító orrhangon beszélés is. Hála a zárt műtéti technikának, nem marad semmilyen heg utána, és még az úgynevezett „kificamodott” orrbemenet szimmetriája is megteremthető. A beavatkozás nem érinti az orrcsúcs és az orrhát alakját, ezért ha az orr külső megjelenésén is változtatni szeretne, akkor budapesti plasztikai sebészetünket felkeresve konzultáljon erről is szakembereinkkel!

orrsövényferdülés2Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

Pácienseink a műtét utáni gyógyulási időszakot követően egyöntetűen arról számolnak be, hogy megszűnik a kellemetlen orrhang, az éjszakák is nyugodtabban telnek, és a korábban nehézkes orrlégzés immáron gondtalanul megy. A hosszú távú előnyök között szerepelnek a ritkábban jelentkező meghűléses betegségek, és a visszatérő arcüreggyulladás kockázata is csökken. Az orrsövényferdülés megszüntetésére irányuló beavatkozás ma már rutin műtétnek számít, így kockázata, és szövődményei gyakorlatilag alig vannak. Némi duzzanatra és fájdalomra számíthat a gyógyulási időszakban, de a hagyományos fájdalomcsillapítókkal csökkenthetőek a panaszok.

Hogy néz ki egy ilyen műtét?

A körülbelül 30-40 percig tartó orrsövény műtét során az orrjárat bemeneténél ejti sebészünk a bemetszést, így hegek kívülről nem fognak látszani. Az elferdült orrsövény innen kiválóan kiegyenesíthető, és amennyiben szükséges bizonyos részek eltávolítása, úgy ez is megtörténhet az orrbemeneten keresztül. Előfordulhat, hogy a hátulsó orrsövény ferdülése okozza a panaszokat, ebben az esetben az orrjáratban ejti sebészünk a bemetszést. Szakemberünk arra is odafigyel, hogy a szabad szemmel jól látható, „kificamodott” orrbemenet szimmetriáját is helyreállítsa. A beavatkozás után tampon kerül az orrba, hogy felszívja a keletkező váladékokat.

Előtte utána képek pácienseinkről

Orrplasztika

Orrplasztika

Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Hasplasztika

Hasplasztika

Arcplasztika

Arcplasztika

Ajakplasztika

Ajakfeltöltés

  • Beáta (46)

    Orrplasztika

    “…Az alakommal egyébként nem igazán volt gondom, de az orr sajnos egész magabiztosságomat negatívan befolyásolta. Végül döntöttem, és szike alá feküdtem. Nem bántam meg.Időpontot kértem az ingyenes konzultációra, és mivel semmi nem szólt a Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum ellen, úgy voltam vele, itt az idő, hogy belevágjak, és végre elégedetten pillanthassak majd a tükörbe!…” 2014.09.14. - 4.9

    Érdekel Beáta véleménye

Árak

Tudjon meg többet a plasztikai sebészet árairól!

Érdekel

Akcióink

Ismerje meg folyamatosan megújuló, időszakos akcióinkat és kedvezményeinket!

Érdekel

Orvosaink

Ismerje meg kivételes, Nyugat-Európában is elismert vezető sebészeinket!

Érdekel

 

Szolgáltatásunk értékelése 32 páciensünk véleménye alapján: 4.8

Ön most itt van: https://www.plasztikaisebeszetbudapest.org/orrplasztika/