Mellfelvarrás Budapest

A mellfelvarrás egy olyan plasztikai beavatkozás, mely során a megereszkedett mellek ismét feszessé tehetőek, és ezáltal visszanyerik eredeti formájukat és teltségüket. A mellfelvarrás során a mellbimbók helyzete és a bimbóudvar területe is alakítható.

A mellfelvarrás adott esetben mellnagyobbítással is kiegészülhet, de akár mellkisebbítéssel is kombinálható.

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

mellfelvarrás

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

Kinek ajánlott a mellfelvarrás?

Azoknak a nőknek ajánlott a mellfelvarrás, akik nincsenek megelégedve kebleik formájával, teltségével és a bőrük feszességével. A megereszkedett bőr miatt kialakuló lógó mell jelenség következtében felléphetnek lelki problémák is, a páciens gátolva lehet nőiességének megélésében és a párkapcsolati boldogságában, illetve a szexuális életére is hatással lehet. 

A mellfelvarrás lehetséges okai

Mellfelvarrásra általában az alábbi esetekben kerül sor:

 • a mellszövetek a genetikai adottságokból adódó eredendő rugalmatlansága

 • az évek során a mellek megereszkedtek, veszítettek feszességükből

 • a melleken a bőr megnyúlt 

 • a mellek aszimmetrikusak 

 • a mellek formája miatt nem komfortos a melltartóviselés

 • a szoptatás kedvezőtlen hatással volt a mellekre

3 érv, hogy miért nem érdemes halogatnod a beavatkozást:

RUTINMŰTÉT

FÁJDALOMMENTES

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ

Mellfelvarrás előtt 

Mellfelvarrást minden esetben személyes konzultáció előzi meg. A konzultáció során a plasztikai sebész felméri a mellek állapotát, és felvázolja a kezelés menetét és annak várható eredményeit, illetve beszámol a lehetséges szövődményekről is.

Az orvos bemutatja a referenciáit, a páciens pedig elmondja, mi miatt döntött a beavatkozás szükségessége miatt. A szakember megmutatja a hegek előrelátható helyét, és az eltávolítandó bőr mennyiségét is meghatározza, valamint tájékoztat arról, hogy a mellfelvarráson áteső páciensek körülbelül felénél mellimplantátum behelyezésére is sor kerül a lehető legesztétikusabb eredmény elérése érdekében.

A műtét előtt teljes körű kivizsgáláson kell részt venni. Ez jelenthet laborvizsgálatot, EKG-t, röntgenfelvételeket, ultrahangot és mammográfiát, viszont az összes szükséges kezelés elvégezhető egyszerre a klinikán.

Mellfelvarrás előtt fontos, hogy odafigyeljünk az egészséges életmódra: a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra és a helyes táplálkozásra. 

A műtét előtti időszakban érdemes elkerülni: 

 • a dohányzást
 • az aszpirin fogyasztását 
 • a gingko biloba és az egyéb természetgyógyászati termékek alkalmazását

A mellfelvarrás menete

A mellfelvarrás során a páciens altatásban van. A műtét hossza körülbelül 2-2,5 óra. A melleken általában egy T-betű alakú bevágás történik: egy függőleges és egy vízszinte irányú vonalban. Előfordulhat viszont olyan bemetszési módszer is, mely során egy rövid és függőleges vonal egészül ki egy körkörös bevágással. Lehetséges a fordított T-betű formájú bemetszés is. 

Eltávolítják a felesleges bőrt, ezáltal megemelik a melleket, illetve, szükség esetén mellimplantátumot helyeznek be. A területen található szövetek feszességét is helyreállítják, és az emlőállomány egy része is eltávolításra kerül.

A mellbimbóknak a megfelelő helyen való rögzítése után a seb összevarrása felszívódó varratokkal történik. A szakember kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a keblek szimmetrikusak legyenek, és hogy arányosan viszonyuljanak a páciens testéhez. Gyakori a bimbók udvarának méretcsökkentése is egy melfelvarrás műtét során. A sebeket gondosan lezárják a műtét végeztével.  

Mellfelvarrás után

A mellfelvarrás  utáni első éjszakát a páciensnek a klinikán kell töltenie. Reggel egy kivizsgáláson vesz részt. Fontos tudni, hogy a kebleket a kezelést követő egy hétben nem érheti víz. Kerülni kell a hason alvást is, illetve lehetőség szerint a karok felemelését és az izzadást is.

Két hétig kerülendő a nehéz fizikai munka. A műtétet követő nyolc héten át kötelező egy speciális melltartó viselése, melyet a klinika biztosít, illetve ellenjavallt a napozás, a szoláriumozás és a szaunázás is.

A mellfelvarró beavatkozást rendszeres kontrollvizsgálatok követik, a regenerálódás monitorozása érdekében. Ez azért fontos, hogy semmilyen komplikáció ne adódjon a gyógyulás során. A szakember tájékoztat ezen vizsgálatok időpontjáról.

Nagyjából egy év alatt alakul ki a keblek végső formája. A hegeket illetően a bőr alatt keletkezett hegek gyógyulása akár két évig is eltarthat, viszont a külső hegek már fél év alatt begyógyulnak. 

Egyéni konzultációért és szakszerű információkért élj a személyes konzultáció lehetőségével! 

Mellfelvarrás előtte utána képek

előtte utána kép 4
előtte utána kép 7
előtte utána kép 10
előtte utána kép 5
előtte utána kép 8
előtte utána kép 11
előtte utána kép 6
előtte utána kép 9
előtte utána kép 12

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül!

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

 • 27 éves tapasztalat
 • Nemzetközi hírnév és garancia
 • Stabil kórházi háttér
 • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
mellfelvarrás
KONZULTÁCIÓ