Vádliplasztika

A vádliplasztika egy olyan plasztikai sebészeti műtét, mely során a vádli formáját és vastagságát egy vádliimplantátum beültetésével korrigálják. Azért érdemes a vádliplasztika mellett dönteni, mert edzéssel, testmozgással sem lehet gyökeres változást elérni a vádlik formáját illetően.

 

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

vádliplasztika

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

Kinek ajánlott a vádliplasztika?

A vádliplasztika azoknak ajánlott, akiknek a mindennapi életében gondot okoz az, hogy a vádlija túl vékony, tehát aránytalan méretű a teste többi részéhez képest, vagy pedig a formáját tekintve okoz szorongást a páciensben.

Férfiak és nők is gyakran választják ezt a műtétet. Sokan szeretnének nagyobb és formásabb vádlikat. Vannak, akik vádlijuk aszimmetriáján szeretnének változtatni. A nemkívánt rendellenességek a vádli kinézetét illetően az ember életének minden részére kiható önbizalmi, valamint önértékelési problémákat tudnak okozni. Ezek a vádliplasztikával könnyen korrigálhatóak. 

A vádliplasztika néhány lehetséges oka

A vádli deformitásai mögött az izomszövetben történt valamilyen negatív irányú változás alakítja ki. Emögött valamilyen invazív, erőteljes behatás állhat, vagy pedig lehet genetikai háttérből adódó probléma is: 

  • veleszületett rendellenességek 

  • sérülések, sportsérülések

  • balesetek 

A vádliimplantátumok fajtái 

Az alábbi implantátumok léteznek:

vádliimplantátum fajtája

vádliimplantátum jellemzői

anatómiai

általában férfiak esetében használják 

orsó alakú

általában nők esetében használják 

Tudj meg többet a műtétről személyes konzultáció keretében!

A vádliplasztika előtt

A beavatkozást a szakemberrel való személyes konzultáció előzi meg. Itt az orvos beszámol a vádliplasztika lehetőségeiről, módszereiről, tájékoztatást nyújt az implantátumokról, a műtét menetéről, információkat ad az altatásról, valamint a várható eredményekről és az esetlegesen elképzelhető szövődményekről.

Az orvos mindent elmond arról, hogy mit tegyünk  a műtét előtt és után annak érdekében, hogy a lehető legesztétikusabb eredményt érjük el, és hogy minél jobban kizárjuk a komplikációk lehetőségét. 

A páciens elmondja igényeit, vázolja a vádli kívánt formáját, és a sebész pedig ennek megfelelően választja ki a rendelkezésre álló technikák és implantátumok közül a számára legmegfelelőbbet. A sebész képeket mutat az eddigi vádliplasztikai beavatkozásokról, amiket elvégzett, így a páciens tudja, körülbelül milyen eredményre számíthat a műtétet követően.  

A vádliplasztika előtt laborvizsgálatokon kell részt venni, hogy a páciens egészségügyi állapotáról egy teljeskörű felmérés készülhessen. Ekkor EKG-ra és röntgenfelvételek készítésére is sor kerülhet. Előnyt jelent, hogy a klinikán egy időpontban elvégezhető az összes szükséges vizsgálat. 

A műtétet megelőző időszakban ellenjavalt a nikotin-, és alkoholfogyasztás, illetve érdemes mellőzni az aszpirin, a ginkgo biloba és az egyéb természetgyógyászati produktumok használatát. Ez azért van, mert ezek a tevékenységek a véralvadásra és a bőr regenerációjára is rossz hatással vannak. 

Fontos a pihenés és a lelki felkészülés is, illetve a változatos étkezés, a megfelelő mennyiségű testmozgás és az egészséges életmód lehetőség szerinti követése. Szükséges odafigyelni a folyadékbevitelünkre is. Szedhetünk cinket, szelént vagy C-vitamint a műtét előtti időszakban. 

A vádliplasztika menete

A vádliplasztikai műtétet a páciensnek altatásban kell eltöltenie. A sebész első feladata a bevágás megejtése. Ez a térdhajlatban történik meg. Ez azért jó, mert így a műtét során keletkező hegek nem lesznek annyira szem előtt.

A vágás nagysága meghaladja a 4 centimétert. Ezen a vágáson keresztül helyezik be az előzetesen kiválasztott vádliimplantátumot, mégpedig a vádli saját izomhártyája alatti területre. Amikor az implantátum a helyére került, az orvos összevarrja a sebet.

Ez felszívódó varratok felhasználásával történik, ezért a műtétet követően Önnek nem kell varratszedésre visszamenni a klinikára. A műtét körülbelül egy órán keresztül tart. 

A vádliplasztika után

A vádliplasztikai beavatkozás utáni első éjszakát a klinikán kell eltöltenie a páciensnek. Másnap reggel haza lehet menni. Három hét múlva vissza lehet térni teljesen a fizikai tevékenységek és a sportolás végzéséhez. 

A műtét után számos tevékenység ellenjavalt a lehető legjobb eredmény elérése érdekében, ezeket érdemes észben tartani:  

nem érheti víz a vádlikat

egy hétig

nem szabad lépcsőzni

egy hétig

kerülendő a nehéz fizikai munka

két hétig

kerülendő a túl sok gyaloglás

két hétig

a speciális szorító fásli viselése kötelező

négy hétig

nem ajánlott a szaunázás

két hónapig

nem ajánlott a szoláriumozás

két hónapig

ellenjavalt a napozás

két hónapig

A szorító fáslit a klinika biztosítja, és közvetlenül a műtét után az orvos helyezi fel. A beavatkozást követően kontrollvizsgálatokra is sor kerül, ezeknek a pontos idejét a szakorvossal kell egyeztetni.

 Ezekre azért van szükség, hogy az orvos figyelemmel kísérhesse azt a területet, ahol sor került a beavatkozásra, hogy lássa, helyesen gyógyul és a megfelelő módon regenerálódik, mindenféle komplikáció nélkül. A vádliplasztika egy rutinbeavatkozás, viszont teljes mértékben semmilyen műtét esetében sem zárhatóak ki a komplikációk.

A műtét során, a bőr felszínén keletkezett hegek begyógyulásához körülbelül két-három hétre van szükség. Azok a hegek, melyek szabad szemmel nem láthatóak, mert a bőr felszíne alatt helyezkednek el, akár másfél évig is regenerálódhatnak, míg teljesen befejeződik a gyógyulás folyamata. A vádlik a végső formájukat a műtét után körülbelül 6-8 hónappal nyerik el. 

Fontos kiemelni, hogy a későbbiekben nincsen szükség a vádliimplantátum cseréjére sem, ez egy egész életre szóló megoldást jelentő beavatkozás. 

A vádliplasztika ára 

A vádliplasztika ára 1 080 000 Forinttól elérhető a klinikán. Pontos összeget a személyes konzultáción kaphatsz a plasztikai sebésztől!

Szakszerű és személyre szabott tanácsokért élj a személyes konzultáció lehetőségével!

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül.

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

  • 27 éves tapasztalat
  • Nemzetközi hírnév és garancia
  • Stabil kórházi háttér
  • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
vádliplasztika
KONZULTÁCIÓ