Arcplasztika, MACS lift

Az arcplasztika egy elsősorban a negyven év felettiek számára nyújtott esztétikai beavatkozás, melynek során az arcon megereszkedett bőrt és ráncokat sebészi úton eltüntetik.

Amennyiben kíváncsi arra, hogy pontosan mi történik az arcplasztika során és érdekli, hogy milyen fajtái vannak, mennyi ideig tart a gyógyulás, olvassa el a cikket!

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

arcplasztika

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

Kiknek ajánlott az arcplasztika?

Az arcplasztika azok számára ajánlott, akiknek már jelentősen ráncosodott és megnyúlt az arcbőre, mert igazán látványos eredményt ekkor lehet elérni. Akinél még csak enyhe ráncok, szarkalábak jelentek meg, elég lehet a hyaluronsavas ráncfeltöltés

Az arcplasztika fajtái: MACS lift és teljes arcplasztika

Az érintett a kora, fizikai és egészségi állapota alapján a mini és a teljes arcplasztika közül választhat.

● A Tonnard-féle vagy MACS lift (Minimal Access Cranial Suspension) néven ismert mini arcplasztika esetén csak a fül előtti, kisebb redőben történik bemetszés, és ide húzzák a bőrt az arc feszesítéséhez. Ezt a beavatkozást a közepes mennyiségű és mélységű ráncok esetén javasolt.

● A teljes arcplasztika esetén a hajtő mentén is végeznek bemetszést, illetve a nyakplasztika, állplasztika elvégzése lehet javallott. Ennél a műtétnél a nagyobb ráncokat is el tudják simítani.

● Megereszkedett szemhéjak esetében szemhéjplasztika műtétet végeznek.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

Az arcplasztika menete

Az orvos konzultáció keretében megállapítja - az ön egészségi állapota és kora alapján -, hogy ideális esetben milyen beavatkozásra lesz szükség. A legtöbb esetben a bőr feszesítése történik, de ez járhat a felesleges bőr kimetszésével vagy a zsírszövetek átrendezésével is.

Bizonyos esetekben állplasztika is szóba kerülhet, amikor a terület körüli redőket kell feszesíteni, vagy a kettős áll megszüntetése a cél. Emellett az arcplasztika mellé sokszor ajánlott a nyakplasztika is, amivel még természetesebbé és harmonikusabbá tehető a feszesített megjelenés.

Az arcplasztikát altatásban végzik?

Az esetek többségében ajánlott az altatás, de ez függ a páciens egyéni tűrőképességétől és a beavatkozás mértékétől egyaránt. Amennyiben az altatás kizárt, akkor helyi érzéstelenítésben végzik az eljárást.

Milyen hosszú az arcplasztikai beavatkozás?

A műtét kb 2-3 órát vesz igénybe, de egy teljeskörű plasztikai eljárás akár tovább is tarthat

Az arcplasztika utáni gyógyulási mennyi ideig tart?

A beavatkozás által érintett területeken egy-két napig a felesleges vért vagy folyadékokat elvezető draincsövek lesznek - ez időszak alatt ön kórházi megfigyelésben marad. Hazaengedés után bevérzések jelenhetnek meg a szem és az orr körüli területeken, amik természetesek és idővel felszívódnak majd. Továbbá az első héten a nyomókötést nem lehet eltávolítani, ezt az orvos fogja levenni önről. A második héttől éjszakánként javallott a nyomókötéses maszk viselete. A műtétet követően két hétig ágynyugalom ajánlott, panasz esetén fájdalomcsillapítók javasoltak.

A beavatkozás után az orvos által előírt kontrollidőpontokra kell járni, fél évig szoros megfigyelés mellett. Javasolt aszkorbinsavat és hialuronsavat bejuttatni a szervezetbe, mert ezek segítik a sebek gyógyulását és a bőr regenerálódását. A korábbi életritmushoz a harmadik héttől  lehet visszatérni, amennyiben komplikációmentes a gyógyulás. Szemmel látható változás a hatodik hét környékén lesz megfigyelhető.

Arcplasztika után mikor lehet sportolni?

A túl korán újrakezdett, megerőltető sport a hegek felszakadásához vezethet, így az első három hétben ellenjavallt minden fizikai megerőltetéssel járó mozgás. A harmadik héttől a könnyed sportolás már megengedett.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

Marad-e heg az arcplasztika után?

Minden sebészi beavatkozás után maradnak hegek, az arcplasztika során azonban ezek a kíváncsi szemek elől rejtve maradnak: egyrészt a fül mögötti területen, valamint a fül előtti részen lévő barázdákban és a hajtöveknél, hajjal borított területeken lehet csak felfedezni minimális, leheletvékony hegeket.

Ez a laikus szemnek fel sem tűnik. Aki azonban keloidos sebgyógyulásra hajlamos, azaz a hegei duzzadtak, vöröses árnyalatúak, mely hosszú évekig megmarad, azoknak mindenképpen érdemes erről a sebésszel külön egyeztetni.

Mi hátráltathatja az arcplasztika eredményeit?

A nem megfelelő életmód és a káros szokások sokkal hamarabb öregebbé teszik a bőrt, ami akár az arcplasztika rovására is mehet. A legtipikusabb a dohányzás és a nagy mértékű alkoholbevitel - ezek a szokások dehidratálják a szervezetet és olyan kémiai folyamatokat indítanak el, amik fesztelenné, ráncossá teszik a bőrt.

A fényvédelem nélküli napozás és a túlzott szoláriumozás szintén öregítik a bőrt - a megfelelő fényvédelem hiányában a bőr cserzetté és szárazzá válhat, valamint az UV sugárzások következtében nemcsak hamarabb kezd ráncosodni, de pigmentfoltok és anyajegyek jelenhetnek meg a testen.

Mennyi ideig tart az arcplasztika hatása?

Amennyiben követi az orvos által kijelölt utasításokat és elkerüli a kártékony szokásokat, úgy növeli annak esélyét, hogy öt év helyett akár tizenkét évig is látszódjon az arcplasztika eredménye.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

Arcplasztika előtte-utána képek

Klinikánk vezető sebészeinek munkáiból válogattunk párat. hogy könnyebben elképzelhesd, milyen eredményre lehet számítani arcplasztika után. Ilyen és ehhez hasonló eredményekre számíthatsz Te is, ha minket választasz.

előtte utána kép 16
előtte utána kép 13
előtte utána kép 10
előtte utána kép 7
előtte utána kép 4
előtte utána kép 15
előtte utána kép 12
előtte utána kép 9
előtte utána kép 6
előtte utána kép 3
előtte utána kép 14
előtte utána kép 11
előtte utána kép 8
előtte utána kép 5
előtte utána kép 1

Szeretne ön is nagyobb önbizalommal megjelenni a társas eseményeken? További személyre szabott információkat keres? Kérjen időpontot egy díjmentes konzultációra, ahol egy profi szakorvossal átbeszélhetik a lehetőségeket. Minden hétköznap reggel 8.00 és este 20.00 óra között akár online, akár telefonon jelentkezhet be időpont egyeztetésre.

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

  • 27 éves tapasztalat
  • Nemzetközi hírnév és garancia
  • Stabil kórházi háttér
  • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
arcplasztika
KONZULTÁCIÓ