Minden, ami arcplasztika: Szemhéjplasztika, nyakplasztika, állplasztika és arcfiatalítás

Az évekkel az arcbőr veszít feszességéből, s mind a nyakon, mind az arcon lógni kezd az, ráncok jelennek meg rajta, melyek hatására a tényleges kornál sokkal többnek nézhetünk ki. Az arcplasztika, melyet sokszor nyakplasztikával együtt végeznek a szakemberek, alkalmas arra, hogy a bőr újra fiatalos, az arc pedig feszes legyen.

Mi is az az arcplasztika?

A különféle kozmetikai eljárásokkal szemben az arcplasztika az egész arcbőrt megemeli, így a laza, lógó bőr helyett feszessé válnak a kontúrok, és még a mély ráncok is kisimíthatóak. A páciensek általában a 40. életkor környékén döntenek úgy, hogy az éveken át tartó hatást kínáló arcfiatalítás mellett teszik le a voksot.

Szemhéjplasztika

Kinek ajánljuk a szemhéjplasztikát?

A felső és az alsó szemhéjak bőrének öregedése, a fiatalos rugalmasság elvesztése, valamint a szemek alatti duzzanat nem csak esztétikai gondot okoznak, hanem ezzel együtt gyakran pszichéset is.

Ha minden reggel úgy nézel bele a tükörbe, hogy még sminkkel sem tudod eltüntetni a korodról árulkodó jeleket, és emiatt önbizalomhiánnyal küzdesz, akkor a jobb közérzet érdekében megéri elgondolkodnod Klinikánk nyújtotta lehetőségeken.

Egy gyönyörű kék szem közeli felvételről

Mit lehet vele elérni?

A felső szemhéj lógóssá válása akár a látást is akadályozza, ám a szemhéjplasztika segítségével a bőr újra megfeszíthető, ezáltal a szem nem tűnik olyan fáradtnak, szomorkásnak, és a tekintet újra fiatalossá, érdeklődővé válik.

Az alsó szemhéjak esetében nem csak a megjelenő ráncok okozhatnak problémát, hanem a kinyúlt bőr, és az alatta felhalmozódó zsír is, hiszen ettől tűnnek olyan táskásnak a szemek még akkor is, ha elegendő időt szánsz a pihenésre. A bőr megfeszítésével a sminkelés egyszerűbbé válik, de nélküle is újra fiatalossá válik a szemkörnyék.

Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

A szemhéjplasztika látványos megoldást kínál a szem környékén észlelhető öregedési jelekre, eredményeképpen pedig nem csak a fiatalos tekintet valósítható meg visszamaradó, látható hegek nélkül, de az egész arc másként fest majd körülbelül a műtét után hat hónappal.

Klinikánk tapasztalatai is azt mutatják, hogy sok esetben már egy szemhéjplasztika is jelentős változást képes hozni pácienseink életében, és arcplasztika nélkül is éveket tagadhatnak le korukból. Mivel maga az eljárás nem minősül komoly beavatkozásnak, ezért szövődményekre, komplikációra sem kell számítani vele kapcsolatban.

Egy szép hölgy félig függöny mögött

Hogy néz ki egy ilyen műtét?

A korrekció mértékének függvényében egy-másfél órán át tartó műtét helyi érzéstelenítésben, igény esetén altatásban zajlik. A felső szemhéj plasztikázásánál cél a redők megszüntetése, amit specialistánk a szemhéj áthajlási redőjében ejtett metszéssel tud megoldani. Eltávolítja a felesleges bőrt és zsírt, majd gyakorlatilag egy hajszálvékony heg lesz csak észlelhető, ami ráadásul helye miatt nem is látszik a mindennapokban.

Az alsó szemhéjak esetében tipikus problémát jelentenek a ráncok, valamint a szemek alatti táskák. Ilyenkor az alsó pillasor alatt ejti sebészünk a bemetszést, és távolítja el a zsírt, feleslegessé váló bőrt, valamint szükség esetén az izomszövetet. A varrat szintén láthatatlan, és már egy héten belül eltávolításra kerül az.

Állplasztika

Kinek ajánljuk az állplasztikát?

Mivel arcunkkal kommunikálunk a világ felé, ezért korántsem mindegy, hogy mennyire vagyunk elégedettek annak megjelenésével. Az általános felfogás szerint a szimmetrikus, lágy vonalak bizonyulnak szépnek, így egyértelmű, hogy a túlzottan markáns áll alapvetően rombolhatja ezt az összképet.

Abban az esetben, ha az állad önbizalomhiányt okoz Neked, és lágyabb, arcához jobban illeszkedő vonalakra vágysz, megéri elgondolkodnod az állplasztikában rejlő lehetőségeken. Elsősorban hölgyek szoktak érdeklődni a beavatkozás iránt, de Klinikánk természetesen a férfiak számára is biztosítja a kívánt állforma megvalósítását.

Mit lehet vele elérni?

A száj belsején keresztül végzett állplasztika során korrigálható az áll formája, annak mérete, és implantátum behelyezésére is lehetőség van ahhoz, hogy a megfelelő vonalak elérhetőek legyenek.

Mivel zárt műtétről van szó, így kívül semmilyen nyoma nem marad annak, hogy plasztikai beavatkozáson esett át, csak a harmonikusabbá váló arckontúrok, és ezzel együtt a nagyobb önbizalom emlékeztetnek majd erre.

Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

Az elvégzett állplasztika után szimmetrikusabbá és az archoz jobban illeszkedővé válik az áll vonala. Amennyiben túlzottan nagy, kiálló, erőteljes volt, úgy a műtét után finomabb lesz az, ezáltal a tekintet nem azonnal arra irányul. Az állplasztikai műtét elvégzésének egyik előnye, hogy nem lesznek láthatóak a metszések hegei, ugyanis a metszéseket sebészünk a száj nyálkahártyáján keresztül ejti.

A használt felszívódó varratok megkímélik pácienseinket a varratszedés kellemetlenségitől. A műtét után duzzanatra véraláfutásra és némi fájdalomra számítani lehet, ez utóbbi azonban remekül csillapítható, néhány nap múlva pedig már a behelyezett implantátum rögzítését célzó pánt viselése is elhagyható.

Gyönyörű nő mosolyog fésülködés közben

Hogy néz ki egy ilyen műtét?

Plasztikai sebészünk a száj belsején keresztül ejtett bemetszésen át korrigálja az állcsont szélességét, méretét, illetve szükség esetén implantátum behelyezésével változtatja meg annak formáját. A zárt műtéti eljárásnak köszönhetően nem láthatóak a hegek, és nem kell tartanod a varratszedés által a terület ismételt megbolygatásától sem. Az altatásban végzett beavatkozás után kímélet és sok pihenés javasolt, valamint implantátum beültetésének alkalmával annak megfelelő helyen történő rögzítéséről is gondoskodni kell.

A speciális rögzítő pánt viselése elősegíti, hogy a behelyezett implantátum valóban olyan végeredményt tegyen lehetővé, amelyet a kezdetekkor megálmodtál. A lábadozás első két hetében a megszokott életritmusra való fokozatos visszatérést javasolják szakembereink.

Nyakplasztika

Kinek ajánljuk az nyakplasztikát?

Mindazok számára remek választásnak bizonyul a nyakplasztika, akiknek arcán, nyakán már lazává, lógóvá vált a bőr, így elsősorban a 40 év felettiek döntenek szívesen mellette. Előfordulhat, hogy a tökéletes eredmény elérése érdekében az arc alsó harmadára kiterjedő arcplasztika is társul a nyakplasztikához, ezért ha ezeket a területek is problémásak az esetedben, budapesti székhelyű plasztikai sebészetünk akkor is segítséget tud nyújtani.

Szakembereink a nyakplasztika beavatkozásával együtt végzik el a ránctalanítást is célzó arcplasztikát, így egyetlen műtéttel több esztétikai gondnak is véget vethet.

Fiatal, vonzó hölgy nyaka közelről

Mit lehet vele elérni?

A nyakon és az arcon kialakult mély barázdák, valamint a lógó bőr eltüntethetőek a beavatkozás segítségével, melyhez akár zsírleszívás is társulhat az esztétikusabb kontúrok elérése végett. A Klinikánk által alkalmazott eljárás során nem csak a bőr, hanem az alatta megtalálható vékony izom is megfeszítésre kerül, hogy az eredmények tartósabbak legyenek.

Bár a nyakplasztika tartós eredményeket produkál, de a bőr nedvességtartalma és a gravitáció egy idő után hatással lehetnek a nyak és az arcbőr állapotára. Amennyiben arcplasztikával kombináltan kerül elvégzésre az eljárás, úgy még látványosabb eredmények várhatóak tőle, és kiegészítő kozmetikai kezelésekkel, ránctalanítással még fiatalosabb hatással lehet számolni.

Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

A fiatalos nyak-, és arckontúrok elérésével a hölgyek önbizalma visszaáll, ez pedig az élet minden területére rányomja bélyegét. A lógó, tartását vesztett nyaki bőr újra feszessé varázsolható, a bőr és az az alatti szövetek megfelelő irányba húzásával, valamint szükség esetén az arcplasztikával történő kombinálással hozza meg a beavatkozás azt a kívánt eredményt, melyet pácienseink megálmodnak.

Az arc alsó harmadán a mély ráncok viszont nem eltüntethetőek segítségével, ezért ilyenek megjelenése esetén ajánlott lehet ránctalanító kezeléssel együttesen alkalmazni a nyakplasztikát, mint sebészeti eljárást. Bár a műtétet követően fokozott óvatosság és sok pihenés javasolt, de az első három nap kellemetlenségeit követően hamarosan megindul a gyógyulás, és akár sok évvel fiatalabb arc tekint majd vissza a tükörből.

Szép nő egy fa alatt

Hogy néz ki egy nyakplasztikai műtét?

Az altatásban végzett nyakplasztika során sebészünk megfeszíti a nyakon lógó bőrt, a felesleget eltávolítja, és a bőr alatti izmot is feszesebbre húzza, ezzel biztosítva a terület fiatalos megjelenésének időtállóságát. Sok esetben szükséges arcplasztikával kombinálni az eljárást, ilyenkor az arc és a nyak bőre együttesen kezelt. Amennyiben zsír eltávolításával érhető el a kívánt végeredmény, úgy a nyaki területeken finom zsírleszívást is végzünk. Az ejtett bemetszések a hajas fejbőrön, illetve a fülek mögött történnek, így azok gyógyulás után teljesen láthatatlanok lesznek.

A műtét után a teljesen természetesnek számító kis vérzés elvezetéséhez egy draint használunk, melyet a beavatkozást követő napon távolítunk el. A sebre egyébként nyomókötés kerül, a terület pedig a gyógyulási időszak után feszes, fiatalos lesz, ezzel feledtetve a kor hagyta nyomokat és önbizalomhiányt.

Dermaroller

Mi is az a Dermaroller kezelés?

A fiatalos, makulátlan bőr elérése korosztálytól függetlenül mindenki számára fontos. Kozmetikai készítmények, bőrápoló termékek használatával azonban sok esetben nem érhető el a kívánt hatás, hiszen ezek csak a bőr legfelső rétegébe képesek beszívódni.

De mi a helyzet, ha nem szívesen feküdne szike alá, ám a vonzó megjelenésről sem mondana le? Manapság már műtét nélküli arcfiatalítási lehetőségek is állnak rendelkezésre, ezek közül pedig kiemelt népszerűségnek örvend hatékonysága miatt a Klinikánkon végzett dermaroller kezelés.

Csinos nő közvetlenül fürdés után

Kinek ajánljuk a Dermaroller kezelést?

Ráncok, apró bőrhibák legtöbbeknél előfordulnak, de vannak, akik még felnőttként is pattanásos, zsíros bőrrel küzdenek. Sokan korábban sminkkel igyekeztek eltüntetni a tág pólusokat, a hegeket, a ráncokat, vagy az enyhe bőrhibákat, ám a kezelések után látványos javulás észlelhető a bőr állapotát illetően. A dermaroller használatával végzett kezelés mindezekre a problémákra megoldást kínál, hiszen alapvetően azon az egészen egyszerű tényen alapul hatásmechanizmusa, hogy a bőr igyekszik védekezni az őt ért sérülések ellen.

A sokszor túl kevés kollagén tehető felelőssé azért, hogy az arcbőr veszít üdeségéből, fiatalosságából, ráncok jelennek meg rajta, vagy egyszerűen nem mutatja a kívánt képet. Arcfiatalításra, a bőr egyenletesebbé, hibátlanná tételére tehát a dermaroller kitűnően alkalmas.

Mit lehet vele elérni?

A dermaroller gyakorlatilag egy olyan készüléket takar, amely görgős felépítésű, és felületén apró tűk helyezkednek el. A kezelés során ezzel apró kis sérüléseket okozunk a bőr felületén, aminek köszönhetően beindulnak azok a természetes folyamatok, melyek során kollagén termelődik. Az anyag hatására a bőrfelszíni hibák, hegek visszahúzódnak, és kevésbé lesznek láthatóak, a ráncok halványulnak, és az egész arcbőr megfiatalodik.

Ha egykoron pattanásos bőrrel küzdöttél, és az aknék sajnos nyomot hagytak maguk után, akkor is kitűnő választás a bőrgyógyász szakorvosunk által végzett kezelés, de a pórusok összehúzására, vagy a fiatalosabb vonások elérésére is ajánljuk a már számtalanszor bizonyított módszert.

Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

A kezelésnek mellékhatásai gyakorlatilag nem ismertek, és műtét nélkül teszi lehetővé az arcfiatalítást. Nem csak a ráncok ellen ajánlott a kezelés, hanem szinte bármilyen bőrhiba eltüntethető, halványítható segítségével. Az optimális eredmény eléréséhez legalább öt- hat kezelés szükséges, mely során minimális fájdalmat érezhet.

Az újraképződött bőr sokkal fiatalosabb, feszesebb és üdébb, mint a korábbiakban, ezáltal akár a napi sminkelés is elhagyható. Fontos tudnod azonban, hogy amennyiben herpesszel, vagy ekcémával küzd az érintett területen, úgy a gyógyulásig várni kell a kezelés elkezdésével. Szintén elővigyázatosság javasolt, ha a közelmúltban gyümölcssavas hámlasztáson, vagy botox ráncfeltöltésen esett át.

Csábos hölgy közeli fényképen

Hogy néz ki egy ilyen műtét?

Az előzetes konzultáció során kerül megállapításra, hogy alkalmas vagy-e a kezelésre, vagy esetleg valamilyen bőrprobléma miatt várnod kell-e azzal. A bőrtípusnak megfelelő dermaroller kiválasztását követően a megtisztított bőrfelületet a készülék segítségével stimulálja szakemberünk, ezzel lehetővé téve, hogy beinduljon a kollagén termelése a bőrben.

A szükséges, körülbelül hat kezelés egyes alkalmai között legalább négy hétnek el kell telnie, hogy legyen ideje regenerálódni a bőrnek. Pácienseink tapasztalatai alapján minimális fájdalom észlelhető a kezelés során, és egy-két napig bőrpírral is számolni kell, de a várható hatások messze felülmúlják ezeket a kis kellemetlenségeket.

Arcfiatalítás

A fiatalos arcvonások és a ráncmentes bőr hozzájárulnak a mindennapi magabiztossághoz. Az évek múlása azonban nyomot hagy az arcbőr állapotán, és már a harmincas évektől kezdődően megjelennek az első ráncok.

A bőr fokozatosan veszít elasztin és kollagén tartalmából, ami végül a vízmegkötő képesség romlásához vezet. Az így megjelent ráncoktól azonban nem pusztán arcplasztika segítségével szabadulhatunk meg, hanem számos műtét nélküli arcfiatalító eljárás is elérhető ma már.

Középkorú csinos hölgy kék ruhában

Lézeres arcfiatalítás komplex eredményekkel

A lézeres arcfiatalítás főként azoknak ajánlott, akik az apróbb ráncoktól, felületi egyenlőtlenségektől szeretnének megszabadulni, de még nem kezdtek lógni a kötőszövetek. A lézeres kezelések már számtalanszor bizonyítottak a tartós szőrtelenítésről kezdődően az értágulat eltávolításán keresztül egészen a teljes bőrmegújításig.

Egyes lézeres arckezelések nem csak a pigment foltokat és a finomráncokat szüntetik meg, de eredményesen vethetőek be a kollagén termelés, és ez által a fiatalosabb arcbőr érdekében. A felszíni hámsejtek eltávolításával a teljes bőrszerkezet megújul, és évekkel fiatalosabbnak, üdének mutatkozik az arc. Az eredmények akár fél éven keresztül is látványosak maradnak.

S hogy kiknek javasolt leginkább a lézeres arcfiatalítás? Főként azoknak, akik teljes bőrmegújításra vágynak, és a bőrhibák ellen is hatékonyan szeretnék felvenni a küzdelmet. Sajnos csak kevesen vannak, akik tökéletes arcbőrnek örvendhetnek, s így az egykori pattanások hegei, a nap-, és öregedési foltok, valamint a tág pórusok gyakran okoznak problémát a mindennapokban. Együtt élni azonban nem kell ezekkel, hiszen a lézeres arcfiatalítás kínálta előnyöket ma már bárki kihasználhatja. A megfizethető esztétikai beavatkozás után a bőr feszesebb lesz, tehát egyfajta lifting-hatás érhető el.

A ráncok kisimulnak, a hegek és a pigment-egyenlőtlenségek javuló tendenciát mutatnak, és a tág pórusoknak is búcsút lehet mondani. Alapvetően elmondható, hogy a bőr megfiatalodik, és a kezelést követően beindul abban a kollagén képződése, mely körülbelül fél éven át gondoskodik a feszesebb, fiatalosabb vonásokról.

Idősödú nő edzés után

Finomszálas arcfiatalítás

Forradalmian új, műtét nélküli megoldást kínál a finomszálas arcfiatalítás azoknak, akik szeretnének megszabadulni ráncaiktól, és feszesebb, fiatalosabb vonásokra vágynak. Az arcbőr természetes öregedési folyamata ugyan nem állítható meg, de a finomszálas megoldásnak köszönhetően akár két éven keresztül is fiatalosabbnak mutatható a bőr állapota.

Az anti –aging technikának köszönhetően mellékhatások nélkül emelkedik meg az arcbőr, ráadásul a páciens már másnap visszatérhet mindennapi aktivitásához az arcplasztikával ellenben, mely utóbbi lábadozási időszakkal jár. A finomszálas arcfiatalítás során egy felszívódó, biokompatibilis vékony szálat húsznak be a bőr alá, amely külsőleg ugyan nem látható, de beindítja a szövetek mikrokeringését, a kollagén termelődését, s így segíti elő a kezelt terület feszességét, teltségét. A megoldásnak köszönhetően az arcvonások ugyan nem változnak, de az arcbőr állapota sokat javul.

Arcplasztika előtte-utána képek:

Előtte utána képek a szemhéjplasztika területéről:

Vélemények pácienseinktől

 • Elérhető áron szerettem volna plasztikai sebész segítségét kérni, és ehhez a magyar szakemberek kétségtelenül a legjobb választásnak bizonyultak.
  Csilla (29)
  Tanácsadó
 • Gyermekvállalás után legalább 20 kiló plusz maradt rajtam, aminek nagy részétől kitartó munkával és diétával sikerült is megszabadulni. A súlycsökkenés azonnal éreztette magát közérzetemen, de testemmel mégsem voltam elégedett.
  Mónika (28)
  Rendezvényszervező
 • Hiába edzettem rendszeresen, és figyeltem oda az étkezésre, valahogy sosem sikerült elérni a kívánt formát és feszességet. Az elmúlt évben fogytam 15 kilót, és valószínűleg ez is hatással lett arra, hogy fenéktájon már nem olyan gömbölyű minden, mint húszévesen.
  Csenge (25)
  Tanuló
 • Az alakommal egyébként nem igazán volt gondom, de az orr sajnos egész magabiztosságomat negatívan befolyásolta. Végül döntöttem, és szike alá feküdtem. Nem bántam meg.Időpontot kértem az ingyenes konzultációra, és mivel semmi nem szólt a Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum ellen, úgy voltam vele, itt az idő, hogy belevágjak, és végre elégedetten pillanthassak majd a tükörbe!
  Beáta (46)
  Egyéni vállalkozó
 • A tartós megoldások híve vagyok, de a műtéttől igencsak tartottam. Ekkor olvastam egy újságban, hogy létezik a hyaluronsav segítségével történő kezelés, amely kiváló eredményekkel alkalmazható a számomra is problémás területen.
  Laura (43)
  Személyi edző
 • A húszas éveim kezdetén kifejezetten csinos voltam, ám az ülőmunka, a túlórák és külföldi megbeszélések mellett nem sok időm maradt a későbbiekben a rendszeres testmozgásra. Ez két-három év alatt nyomot is hagyott megjelenésemen, ugyanis 30 kiló plusz szaladt fel rám.
  Anna (31)
  Marketing asszisztens
 • Eszter profil fotó
  A konzultáció első percétől kezdve a varratszedésig és az utólagos ellenőrzésekig végig azt éreztem, hogy valóban én vagyok a fontos a szakembernek, és kizárólag olyan megoldásokat javasolna, amelyek személyre szabottan is ideálisak számomra.
  Eszter (33)
  Könyvelő
Felkeltettük érdeklődésedet? Jelentkezz be hozzánk!

Jelentkezz be hozzánk!
//]]>