Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum

Férfi mellplasztika: mellkisebbítés, a gynecomastia megoldása

A férfi mellplasztika nagy segítséget jelenthet azok számára, akik adottságaiknál fogva kevésbé képesek megélni nemiségüket.

Plasztikai Sebészet Budapest

A mellkisebbítés nem csak nők számára érhető el – Férfi mellplasztika

Egyes hormonális változások vagy az elhízás vezethetnek ahhoz a problémához, amely a férfiak esetében akár komoly pszichés terhet is jelenthet. Nem más ez, mint a megnövekedett mell, mely azonban korrigálható a férfi mellplasztika segítségével. A felesleges zsír-, és bőr eltávolítása után a mell igazodni fog a testalkathoz, és visszanyerhetőek a férfias vonalak. Bár az eredmény már azonnal a beavatkozást követően látható, de a teljes gyógyulásra legalább egy hónapot kell várni, amíg szorítókötést is kell majd viselni a szövetek jobb letapadása érdekében. A műtét hegei szinte nyom nélkül eltűnnek, így nem kell attól tartani, hogy látható jelei lesznek a beavatkozásnak.

A kezelésről bővebben:

Gynecomastia

Férfiak esetében is egyre keresettebb beavatkozásnak számít a mellplasztika. Az erősebbik nem tagjainál főként a hormonváltozások, egyes hormontartalmú gyógyszerek, vagy az elhízás okozhatja a mirigyállomány növekedését, ami végső soron komoly önbizalomhiánnyal járhat. A nemiség megélése és a magabiztosság apropóján megéri tehát az érintetteknek szakemberhez fordulni, hiszen gyakorlatilag egy ma már rutin eljárásnak számító beavatkozással búcsút lehet mondani a nőies formákra hasonlító mellektől, és így megfelelően fog igazodni az a férfias testalkathoz.

Hogyan történik a férfi mellkisebbítés?

Az altatásban végzett plasztikai beavatkozás során a mellbimbó alsó részén ejti a szakember a bemetszést, majd eltávolítja a feleslegessé vált bőrt és zsírszövetet. A zsírleszívással történő kombinálás lehetővé teszi, hogy még tökéletesebb legyen a végeredmény. Maga a bemetszés mindössze néhány milliméteres, és a tapasztalatok szerint rendkívül gyorsan, és hegmentesen gyógyul. A női mellkisebbítéssel összehasonlítva elkerülhető, hogy több helyen is bőrkimetszésre kerüljön sor, ugyanis a férfiak sajátosságaiból adódóan a bőr kiválóan képes a visszahúzódásra. Abban az esetben, ha nem gyógyszeres kezelés vagy hormoningadozás okozta a mell megnövekedését, hanem elhízás, úgy a zsírleszívás már önmagában is kiváló eredményeket produkál.

Természetesen mindenképp említést érdemel ez utóbbi esetben az életmódváltás, hiszen ha ez elmarad, akkor hamarosan újra gyarapodásnak indulhat a terület. A körülbelül 1-1,5 órán keresztül tartó műtét után egy speciális kötés kerül az érintett területre, mely szorító jellegénél fogva segíti a gyógyulást és a bőr könnyebb letapadását. Ezt a ruházatot kettő-négy héten át kell majd viselnie a páciensnek.

 

Mennyi a gynecomastia ára?

A beavatkozás ára több tényező függvényeként alakul, ezért megéri személyre szabott konzultáció keretein belül tájékozódni arról, milyen költségek várhatóak. Alapvetően 300 és 500 ezer forint környékén szoktak mozogni az árak, de ez függ az érintett terület nagyságától, a szükséges eljárásoktól, valamint attól, hogy altatásban, vagy helyi érzéstelenítésben történik a műtét. A maximális fájdalommentesség érdekében a szakemberek az altatást szokták javasolni. Fontos tisztában lennie azzal, hogy az egyes vizsgálatokért, a gyógyruháért gyakran külön kell fizetni.

 

 Mire számíthatunk gynecomastia után?

A műtét után néhány napig egyfajta izomlázszerű fájdalom jelentkezhet. Az érintett terület húzódni fog, ám a fájdalomcsillapító kiválóan enyhíti a panaszokat. Egy-két hét alatt elmúlnak a bőrelszíneződések és a véraláfutások, a bimbóudvar szélén ejtett bemetszés pedig gyakorlatilag alig észrevehető heggel gyógyul. A sportoláshoz fokozatosan lehet visszaállni, de a munkába már akár egy héttel a gynecomastia után is vissza lehet térni. Alapvetően elmondható, hogy egy hónap kell a teljes gyógyuláshoz, a terület pedig végleges formáját, tapintását két hónap után nyeri vissza.

A beavatkozásnak köszönhetően a férfi mellkas visszanyeri eredeti formáját, ezzel magabiztosabbá téve a megjelenést a mindennapokban.

Előtte utána képek pácienseinkről

Orrplasztika

Orrplasztika

Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Hasplasztika

Hasplasztika

Arcplasztika

Arcplasztika

Ajakplasztika

Ajakfeltöltés

  • Beáta (46)

    Orrplasztika

    “…Az alakommal egyébként nem igazán volt gondom, de az orr sajnos egész magabiztosságomat negatívan befolyásolta. Végül döntöttem, és szike alá feküdtem. Nem bántam meg.Időpontot kértem az ingyenes konzultációra, és mivel semmi nem szólt a Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum ellen, úgy voltam vele, itt az idő, hogy belevágjak, és végre elégedetten pillanthassak majd a tükörbe!…” 2014.09.14. - 4.9

    Érdekel Beáta véleménye

Árak

Tudjon meg többet a plasztikai sebészet árairól!

Érdekel

Akcióink

Ismerje meg folyamatosan megújuló, időszakos akcióinkat és kedvezményeinket!

Érdekel

Orvosaink

Ismerje meg kivételes, Nyugat-Európában is elismert vezető sebészeinket!

Érdekel

 

Szolgáltatásunk értékelése 41 páciensünk véleménye alapján: 4.7

Ön most itt van: https://www.plasztikaisebeszetbudapest.org/ferfi-mellplasztika/