Szálbehúzásos arcfiatalítás

A szálbehúzásos arcfiatalítás a legmodernebb változata az arcbőrfiatalító kezeléseknek. Az arcfiatalítás szálbehúzással olyan innovatív arcfiatalító kezelés, melynek lényege, hogy a megereszkedett bőrt sebészeti beavatkozás, műtét nélkül emeli meg, ezáltal hozzájárul a ráncok kisimításához és a bőr feszességének visszaállításához. A kezelések nemcsak a már látható ráncokat képesek eltüntetni, hanem megelőzésre is tökéletesek.

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

Arcfiatalítás szálbehúzással

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

Az arcfiatalítás szálbehúzással nem invazív beavatkozás, mint az arcplasztika, ezáltal kevésbé terhelik meg a szervezetet. Előnyeik közé tartozik még, hogy kizártak a metszés után maradó hegek és az allergiás reakciók lehetőségei.

Kinek ajánlott az arcfiatalítás szálbehúzással?

Az arcfiatalítás szálbehúzással azoknak ajánlott, akik nincsenek megelégedve a bőrük feszességével, szeretnék kevésbé láthatóvá tenni a ráncaikat, és üdébbé varázsolni arcbőrüket. Az öregedés mellett a bennünket érő mindennapos környezeti, illetve stresszhatások miatt is kedvezőtlen módon változhat a bőr szerkezete. 

Azoknak is ajánlott, akik a hyaluronsavas ráncfeltöltésnél korszerűbb, a piac egyik legmodernebb arcfiatalító kezelését szeretnék igénybe venni.

Tudj meg többet a szálbehúzásos arcfiatalításról személyes konzultáció keretében!

A szálbehúzásos arcfiatalítás típusai 

A szálbehúzással történő arcfiatalításnak több módja is van: például az FTC, a COG, és a Tesslift Soft. Ezek során az orvos szálakat juttat be az arcbőr rétegeibe. Ezek a beavatkozások rendkívül hatásosak, viszont műtét nélkül történnek (nem úgy, mint az arcplasztika), és szinte teljesen fájdalommentesek. Hatásukra a bőr kollagénszerkezete megváltozik és a kollagéntermelése pedig serken, emellett pedig az emelő hatás a bőr szöveteit is érinti. 

1.   FTC

A szálbehúzásos arcfiatalító kezelések egyik fajtája az FTC vagy más néven bioszálas arcfeszesítés. Ez egy olyan arcfeszesítő eljárás, mely során rendkívül vékony, de erős szálak kerülnek be a bőr alá. Ezek a finom szálak tűvel, helyi érzéstelenítés után kerülnek beültetésre, és a későbbiekben felszívódnak, mely új kollagénrostok termeléséhez vezet, így lesz az eredmény hosszan tartó, az arc visszanyeri eredeti kontúrjait és fiatalosságát.

 A kezelés maga körülbelül 45-60 percen át tart, és nem maradnak utána látható nyomok, hegek. A gyógyulás ideje sem tart sokáig. Léteznek egyenes, illetve csavart, spirál-alakú szálak is. Az FTC során a tűvel bejuttatott szálak az arc akupunktúrás pontjain haladnak át a legjobb eredmény elérése érdekében.

Az FTC hatása néhány hónap múlva válik teljessé, és másfél, maximum két évig látható, de a kezelést több alkalommal is végre lehet hajtani. Az FTC-t különösen az orr és a száj környékén alkalmazzák előszeretettel.

2.   COG

A szálbehúzásos arcfiatalító kezelések egy másik fajtája a COG-kezelés, mely erősebb hatással bír, mint az FTC. A megereszkedett bőrbe COG-szálakat juttatnak be, melyeken kisméretű tüskék, fogacskák találhatóak meg. Ezek a tüskék kapcsolódnak hozzá a bőr mélyebb rétegeihez, így történik meg az arcbőr megemelése a szálak összehúzásának segítségével. Ez az eljárás szintén helyi érzéstelenítés után történik, és maximum negyvenöt percet vesz igénybe. 

A COG-szálak a tüskéik miatt erősebbek és vastagabbak az FTC bioszálainál, ezért mélyebb ráncoknál vagy erőteljesen megereszkedett bőr esetén érdemes alkalmazni ezt az eljárást. A COG hatása körülbelül két-három évig tart. Különösen gyakori az alkalmazása az áll és a szemek alatti területeken.

3.   Tesslift Soft

A szálbehúzásos arcfiatalító kezelések közé tartozik még a Tesslift Soft megoldás is, mely ma még alig ismert Magyarországon. Különösen Japánban és Dél-Koreában elterjedt. 

A Tesslift különlegessége, hogy a szálak és a háló valóban eggyé válnak a bőr saját szöveteivel. A Tesslift során az arc kontúrjai ismét feszessé válnak, hiszen olyan egyedi szerkezetű szálakat juttatnak a bőrbe, melyek egy 3D-ráccsal egészülnek ki. A Tesslift során használt fonalak különlegesen erősek. Használják homlokon, orron, orcán, állon, a szemöldökök és a száj környékén, illetve az alsó szemhéjakon.

A szálakat altatás alatt, egy tű segítségével juttatják be a bőrbe. Látható hegek nem maradnak a bőrön. Miután a fonalak rögzültek a megfelelő helyen, nem tudnak elmozdulni. Körülbelül két hét alatt a szálak és a bőr szövetei összekapcsolódnak és egymásba olvadnak. A szálak a későbbiekben felszívódnak. Ezáltal a körülbelül harminc perces kezelés hatása körülbelül 2-3 évig tart.  A kezelés körülbelül két hét múlva mutatja meg végleges eredményét, addigra épülnek be a szálak a szövetekbe, viszont a lifting-hatás már azonnal észlelhető.

Tudj meg többet a szálbehúzásos arcfiatalításról személyes konzultáció keretében!

Melyik szálbehúzásos arcfiatalító kezelést válasszuk?

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk az egyes szálbehúzásos technikák jellemzőit.

 

FTC

COG

TessLift

a használt szálak

finom, vékony bioszálak

tüskés, fogas; egyenes vagy spirál-alakú szálak

3d-ráccsal kiegészített erős szálak

helyi érzéstelenítés

van

van

van

a beavatkozás ideje

45-60 perc

maximum 45 perc

30 perc

a hatás ideje

1,5-2 év

2-3 év

2-3 év


Tudj meg többet a szálbehúzásos arcfiatalításról személyes konzultáció keretében!

A kezelés menete

Az arcfeszesítő beavatkozást minden esetben megelőzi személyes, egyéni konzultáció és vizsgálat a szakemberrel. A kezelés előtti konzultáción a szakember elmagyarázza a beavatkozás menetét, kockázatait, megvizsgálja a bőrt és annak állapotát, és pontosan felméri a ráncok, illetve a problémás részek helyzetét, és eldönti, pontosan hová kerüljenek a szálak. A kezelés előtt érdemes elkerülni a dohányzást, és fokozottan figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra. 

Szálbehúzásos arcfiatalítás

A kezelés után

A szálbehúzás után azonnal látható a kedvező változás a bőrtónus és az arckontúr állapotát illetően. A kezelést követően egy rövid időre a klinikán kell maradni, majd a későbbiekben természetesen kontrollvizsgálatok is vannak, hogy az orvos megbizonyodhasson arról, hogy a gyógyulás és a bőr regenerációja a megfelelő módon és ütemben történik. Ezáltal elkerülhetőek az esetleges komplikációk is. A szálbehúzásos arcfiatalító kezelés utáni gyógyulási idő alatt érdemes kerülni a következőket:

 • az intenzív testmozgást
 • a nehéz fizikai munkát
 • az arc erős dörzsölését
 • az oldalunkon való fekvést, alvást
 • a napozást
 • a sminkelést
 • a szélsőséges hőmérsékletet
 • az erős mimikát
 • az alkoholt
 • az aszpirint

Ha duzzanatok, illetve puffadás lépne fel, akkor használhatunk fekete-nadálytő-, vagy körömvirágkrémet is ezek enyhítésére. Nem ritka a feszítő, húzó érzés tapasztalása sem. Előfordulhatnak bevérzések, gyulladások és hegesedések is, de ezek nem kifejezetten jellemzőek.

Tudj meg többet a szálbehúzásos arcfiatalításról személyes konzultáció keretében!

Hány kezelésre van szükség?

Minél több szál kerül be a bőrbe az szálbehúzásos arcfiatalító kezelés során, annál látványosabb lesz a hatás, ezért ha elég szálat juttatnak a bőr rétegeibe az első kezelés során, akkor már egy kezelés is elég lehet, viszont meg is lehet ismételni a kívánt hatás elérése érdekében. Az ismételhetőség pontos ideje és gyakorisága az adott kezeléstől függ.

A szálbehúzásos arcfiatalító kezelés ára

A szálbehúzásos arcfiatalítás ára 250 000 forinttól indul. A szálbehúzásos arcfiatalító kezelések ára függ a kezelés típusától, a szálak fajtájától és mennyiségétől is.

Konkrét árajánlatért és személyre szabott információkért kérjen egyéni konzultációt a szakembertől!

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül.

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

 • 27 éves tapasztalat
 • Nemzetközi hírnév és garancia
 • Stabil kórházi háttér
 • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
felső szemhéjplasztika
KONZULTÁCIÓ