Mi is az a mellplasztika?

Az évek múlása a keblek formájára, alakjára a legtöbb nő esetében rányomja bélyegét. A mellek lógása kiválóan korrigálható segítségünkkel, ha pedig méretbeli hiányosságaid ellen is tenni szeretnél, akkor a mellfelvarrás akár mellnagyobbítással vagy implantátum beültetésével is kombinálható.

A formás, telt, feszes keblek mindig is a nőiség szimbólumának számítottak, nem véletlen tehát, hogy mind a nők, mind a férfiak körében nagy népszerűségnek örvendenek az ilyen idomok. A mellplasztika évek óta a legkeresettebb beavatkozásnak számít, amelyet mindazok szívesen választanak, akik elégedetlenek kebleik méretével, feszességével.

Felkeltettük érdeklődésedet? Jelentkezz be hozzánk!
Ezek voltak az mellplasztikával kapcsolatos általános információk. A következő blokk végére ismerni fogod az mellműtétek legfőbb jellemzőit és fajtáit.

A mellműtét fajtákról bővebben:

Mellfelvarrás

Kinek ajánljuk a mellfelvarrást?

A szülést, a szoptatást követő időszakban sok hölgy szembesül azzal, hogy a melleik veszítettek tartásukból, már nem olyan feszesek és formásak, mint a korábbiakban.

Hasonló a helyzet akkor is, ha a fogyókúrát követően nagyobb súlyvesztés történik, s a keblek alakja, megváltozott tartása szintén gondot okozhat. A mellfelvarrás segítségével korrigálhatóak az idővel kialakult változások, és elérhető az önbizalom helyreállása. Mivel az újabb gyermekvállalás, vagy az ismételt nagymértékű fogyás szintén lógó mellekhez vezethet, ezért a beavatkozást érdemes akkor elvégeztetni, ha gyermekvállalást, vagy drasztikusabb fogyókúrát már nem tervezel a jövőben.

Mit lehet vele elérni?

A beavatkozásnak köszönhetően a mellek formásabbak és teltebbek lesznek, visszakaphatóak a fiatalos vonalak, és megszüntethető a lógás. A műtét során lehetőség van arra is, hogy mellimplantátum kerüljön beültetésre, vagy a keblek esetleges asszimetriáját korrigálja sebészünk mellnagyobbítás keretein belül.

A mellbimbó méretével való elégedetlenség is megoldható a bimbóudvar korrekcióján keresztül, így még a várandósság és a fogyás időszaka során megváltozott keblek is átalakíthatóak az előzetes konzultáció során megálmodott formára és méretre.

Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

Budapesti klinikánk tapasztalatai azt mutatják, hogy rendkívül ritkán fordulnak elő szövődmények mellfelvarrással kapcsolatban, de mivel műtéti beavatkozásról van szó, így felhívjuk leendő pácienseink figyelmét az esetleges kockázatokra.

A mellfelvarrással kapcsolatban előfordulhat, hogy minimális eltérés lesz a két emlő formája között, vagy átmenetileg a mellbimbó érzéketlenné válik. A műtétet és a körülbelül hathetes gyógyulási időt követően pácienseink újra a fiatalos, telt formáknak örvendhetnek, és elfelejthetik mindazokat a komplexusokat, melyeket a lógó mellek okoznak akár a nemiséget, akár a mindennapokat illetően.

Hogy néz ki egy mellfelvarrás műtét?

Alapvetően három bemetszést ejt sebészünk, egyet a mellbimbóudvar körül, egyet a mellbimbó aljától függőlegesen a mell alá, továbbá egyet a mell alatti redőben. Abban az esetben, ha csak kisebb mértékű korrekcióra van szükség, akkor ez az alsó elhagyható.

Eltávolítja a felesleges, megnyúlt bőrt, és a mirigyállományt a kívánt magasságban rögzíti. Igény esetén a mellbimbó mérete csökkenthető, de szükség szerint mellnagyobbítással is kombinálható a beavatkozás.

Ha implantátumot is beültet szakemberünk, akkor az kerülhet a mirigyállomány vagy a mellizom alá. Ez utóbbi esetben rendkívül természetes hatás érhető el, és kisméretű mellek esetén ezt szokták javasolni sebészeink.

A körülbelül 2-2,5 órán keresztül tartó sebészeti beavatkozást követően rugalmas, szoros kötés kerül a keblekre, melyet másnap kompressziós melltartóra kell cserélni. A műtét során ejtett bemetszések hegek ugyan látszani fognak a jövőben, de idővel halványodnak majd.

Mellnagyobbítás

Kinek ajánljuk a mellnagyobbítást?

Sok hölgy számára okoz problémát, hogy kisebb keblekkel rendelkeznek, mint az arányos lenne testalkatukhoz. A telt, feszes mellek iránti vágy minden nő számára rendkívül fontos, hiszen a megjelenés, a nemiség megélése és mindezekkel együtt a magabiztosság múlhatnak ezen.

A legtöbben az implantátum segítségével végzett mellnagyobbítás iránt érdeklődnek, de egyfajta alternatívát kínálhat a természetesebb, ám kisebb méretváltoztatást lehetővé tevő saját zsírral történő nagyobbítás is. Klinikánk azok számára is javasolja a mellnagyobbítást, akiknek mellei között méretbeli különbség van, hiszen a beavatkozás az asszimetria korrigálására is kiválóan alkalmas.

Mit lehet vele elérni?

A műtétet követően a mellek formásabbak, teltebbek lesznek. A korábbi asszimetria eltűnik, a megújult külső pedig nagymértékben elősegíti az önbizalom növekedését. A keblek a beavatkozást követő 3-4 hónapon belül veszik fel végleges formájukat, ám Klinikánk tapasztalatai azt mutatják, hogy a méretbeli növekedés már ennél jóval hamarabb is pozitív hatással van pácienseink magabiztosságára.

Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

Bár a mellnagyobbításhoz manapság használatos implantátumok már telesen szövetbarát anyagból készülnek, de a szervezet számára még így is idegen anyagnak számítanak, tehát a körülötte létrejövő kötőszövetes tok teljesen normálisnak számít. Abban az esetben viszont, ha ez megvastagodik, fájdalmat okozhat, és újabb műtétre lehet szükség ennek megszüntetéséhez.

A kockázati tényezők ismeretében a műtét mellett döntő pácienseink egyetértenek abban, hogy az elért végeredmény garantált előnye a nagyobb kebleknek köszönhető magabiztosság, mely az élet minden területére rányomja bélyegét.

Amennyiben elégedetlen vagy melleid méretével, és komplexusokkal küzdesz emiatt, érdemes Neked is elgondolkodnod azon, hogy a teltebb formák esetleg végleges megoldást kínálnak problémádra. Sok párkapcsolatban okoz akár a nemi élet terén is gondot a keblekkel való elégedetlenség, mely szintén a múlté lehet a mellnagyobbítással elérhető eredményeknek köszönhetően.

Hogy néz ki egy mellnagyobbító műtét?

A műtéti technika annak függvényében alakul, hogy a mell mirigyállománya, vagy a mellizom alá kerül behelyezésre az implantátum. Ez utóbbi természetesebb hatást kelt, és túl kis mell esetén a végeredmény esztétikussága miatt szinte kizárólag ezt éri meg választani.

Az eljárás során szakemberünk a mell alatti redőbe, vagy a hónalji árokba ejti a metszést. Ismert még a bimbóudvar határára kerülő bemetszés is, ám ez sok esetben a mellbimbó kiszélesedésével jár, ami esztétikai szempontból inkább rontja az összképet. Arról, hogy az Ön személyes adottságainak milyen műtéti eljárás felel meg leginkább, az előzetes konzultáció során közösen dönthet orvosunkkal.

A mellnagyobbítás körülbelül 1-1,5 órán keresztül zajlik, majd a műtétet követően egy szoros, rugalmas kötés kerül a keblekre, melyet néhány napon belül egy speciális, úgynevezett kompressziós melltartóra lehet cserélni. Ezt legalább egy hónapon keresztül kell majd viselned annak érdekében, hogy az implantátum a megfelelő helyen rögzüljön, ezzel elérve a kezdetekkor megcélzott végeredményt.

Mellkisebbítés

Kinek ajánljuk a mellkisebbítést?

A nagy mellekkel rendelkező nők pontosan tudják, hogy a sokak által vágyott telt formáknak bizony nem csak előnyei vannak. Hosszú távon hát-, és vállfájás alakulhat ki hatásukra. A mellkisebbítés iránti igénnyel Klinikánkhoz fordulók gyakran panaszkodnak arra, hogy nehezen tudnak a mindennapokban ízlésesen öltözködni, és sportolás során is gyakran okoz gondot a keblek mérete.

Hasonlóképpen előfordulhatnak bőrbetegségek, gyakori a mell alatti redőben előforduló gombás fertőzés. Ha hasonló panaszok nehezítik meg mindennapjait, érdemes szakembereinkhez fordulnod, akik személyes konzultáció keretein belül alakítják ki a szükséges műtéti tervet, melytől a kívánt végeredmény várható.

Mit lehet vele elérni?

A mellkisebbítésnek köszönhetően a korábban mellek súlyából adódó hátfájás megszűnik, ezzel az életminőség javítható. A kisebb, testalkathoz jobban illeszkedő keblekkel az öltözködés, mozgás, sportolás kényelmesebbé válik, és a műtét során kialakított feszes, fiatalos formák a magabiztosságra is pozitív hatással vannak.

Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

A Klinikánkon végzett mellkisebbítő műtétek problémamentesen szoktak zajlani, de mivel sebészeti beavatkozásról van szó, így a komplikációk alacsony kockázatával érdemes számolni. A beavatkozást és a gyógyulás időszakát követően az arányos keblek az élet számos területén éreztetik pozitív hatásukat.

Nem kell többé a mellek méretéből adódó hátfájással számolni, könnyebben lehet öltözködni, és olyan ruhák is viselhetőek, amelyek a korábbiakban éppen a mellméretből adódóan talán nem bizonyultak a legelőnyösebbnek. A keblek súlyának csökkentését a mindennapi mozgás, sportolás terén is megérzik pácienseink, hiszen mindezek kényelmesebbé, könnyebbé válnak.

Hogy néz ki egy mellkisebbítő műtét?

A 2-2,5 órán keresztül tartó műtét során sebészünk eltávolítja a megnyúlt, feleslegessé váló bőrt, és a mirigyállomány mennyiségét is csökkenti, majd a mellbimbót fentebb helyezi. A mellbimbóudvar körül, a bimbó aljától függőlegesen lefelé, valamint a mell alatti redőben ejtett metszések a gyógyulási időszak 4-8 hetét követően ugyan látszani fognak, de idővel elhalványulnak.

Az eljárás során lehetőség van arra, hogy a mellbimbó mérete csökkenthető legyen, ezzel az új kebelméretekhez jobban passzoljon az esztétikailag. A mell feszességéért az alatta elhelyezkedő varratok felelnek, de a személyes adottságok függvényeként is alakul az, milyen területeket kell, hogy érintsen a mellkisebbítés.

Hasonlóan a többi mellplasztikai beavatkozáshoz, a mellkisebbítést követően is egy speciális szorítókötés, majd azt felváltva kompressziós melltartó viselése lesz szükséges a tökéletes végeredmény érdekében.

Most, hogy az általános információkon túl a mellplasztika műtétek jellemzőit és főbb fajtáit is megismerted, nincs más hátra, mint kiválasztani a megfelelő klinikát és egyben a legjobb plasztikai sebészt. A következő blokkban előtte-utána képeket láthatsz pácienseinkről. Ezeket a műtéteket a mi orvosaink végezték, ne nekünk higgy, hanem a saját szemednek!

Mellplasztika előtte-utána képek

Mellfelvarrás előtte-utána képek:


Mellnagyobbítás előtte-utána képek:


Mellkisebbítés előtte-utána képek:

Ha Te is szívesen látnál magadon a fentiekhez hasonló mértékű változást, fordulj hozzánk bizalommal!

Megismerted az mellplasztika általános információit, a mellműtétek jellemzőit, és láthattál előtte-utána képeket is. Nincs más hátra, mint kiválasztani a megfelelő klinikát és egyben plasztikai sebészt. A következő blokkban korábbi pácienseink véleményét ismerheted meg rólunk.

Vélemények pácienseinktől

 • Elérhető áron szerettem volna plasztikai sebész segítségét kérni, és ehhez a magyar szakemberek kétségtelenül a legjobb választásnak bizonyultak.
  Csilla (29)
  Tanácsadó
 • Gyermekvállalás után legalább 20 kiló plusz maradt rajtam, aminek nagy részétől kitartó munkával és diétával sikerült is megszabadulni. A súlycsökkenés azonnal éreztette magát közérzetemen, de testemmel mégsem voltam elégedett.
  Mónika (28)
  Rendezvényszervező
 • Hiába edzettem rendszeresen, és figyeltem oda az étkezésre, valahogy sosem sikerült elérni a kívánt formát és feszességet. Az elmúlt évben fogytam 15 kilót, és valószínűleg ez is hatással lett arra, hogy fenéktájon már nem olyan gömbölyű minden, mint húszévesen.
  Csenge (25)
  Tanuló
 • Az alakommal egyébként nem igazán volt gondom, de az orr sajnos egész magabiztosságomat negatívan befolyásolta. Végül döntöttem, és szike alá feküdtem. Nem bántam meg.Időpontot kértem az ingyenes konzultációra, és mivel semmi nem szólt a Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum ellen, úgy voltam vele, itt az idő, hogy belevágjak, és végre elégedetten pillanthassak majd a tükörbe!
  Beáta (46)
  Egyéni vállalkozó
 • A tartós megoldások híve vagyok, de a műtéttől igencsak tartottam. Ekkor olvastam egy újságban, hogy létezik a hyaluronsav segítségével történő kezelés, amely kiváló eredményekkel alkalmazható a számomra is problémás területen.
  Laura (43)
  Személyi edző
 • A húszas éveim kezdetén kifejezetten csinos voltam, ám az ülőmunka, a túlórák és külföldi megbeszélések mellett nem sok időm maradt a későbbiekben a rendszeres testmozgásra. Ez két-három év alatt nyomot is hagyott megjelenésemen, ugyanis 30 kiló plusz szaladt fel rám.
  Anna (31)
  Marketing asszisztens
 • Eszter profil fotó
  A konzultáció első percétől kezdve a varratszedésig és az utólagos ellenőrzésekig végig azt éreztem, hogy valóban én vagyok a fontos a szakembernek, és kizárólag olyan megoldásokat javasolna, amelyek személyre szabottan is ideálisak számomra.
  Eszter (33)
  Könyvelő

Ha Te is a fentiekhez hasonló jó élményekkel és ilyen elégedetten szeretnél visszatekinteni plasztikai műtétedre, fordulj hozzánk bizalommal!

Ingyenes konzultáció
//]]>