Anyajegy-eltávolítás

Az anyajegy-eltávolítás egy olyan rutinbeavatkozás, melynek során egy orvosi szike segítségével gondosan kimetszik a bőrből a bőrgyógyász-szakember által veszélyesnek ítélt anyajegyet.

 

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

anyajegy eltávolítás

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

Mikor indokolt az anyajegy-eltávolítás? 

Az anyajegyek természetes részét képezik az életünknek, viszont vannak olyan esetek, amikor az anyajegyek pigmentáltsága vagy mérete, formája, elhelyezkedése miatt indokolttá válik a levétel.

Nemcsak esztétikai szempontból okozhatnak gondot ezek az anyajegyek, hanem a mindennapokban is kellemetlenségeket idéz elő, ha egy anyajegy kiáll, kiemelkedik a bőr felszínéből, így beleakadhat dolgokba.

Az ilyen anyajegyek állandó irritációnak vannak kitéve, ezáltal megnő a sérülés veszélye. Ezeket is érdemes levetetni, hogy megelőzzük a bajt. Egyes anyajegyek egészségügyi problémákhoz is vezethetnek. Főleg ebben az esetben javasolja a bőrgyógyász az anyajegy levételét. 

Ha a szakorvos véleménye szerint az anyajegy valamilyen elváltozást, vagy akár kóros elváltozást mutat és rosszindulatúnak tűnik, tehát veszélyezteti a páciens bőrének egészségét, akkor minél hamarabb érdemes elvégezni a beavatkozást. 

Az anyajegy-eltávolítás előtt

Az anyajegy-eltávolítás egy rutinbeavatkozás, ennek ellenére természetesen a beavatkozást ebben az esetben is megelőzi személyes konzultáció a szakorvossal. Az orvos felméri az anyajegy állapotát és elhelyezkedését. Ezt megteszi szabad szemmel és egy nagyító segítségével is. Bemutat referenciafotókat a már elvégzett műtétek eredményéről. Az érzéstelenítésről is részletes leírást ad. 

A szakember beszámol a beavatkozás menetéről és a várható eredményekről, az esetleges komplikációkról és az anyajegyekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve, tájékoztatást nyújt arról, hogy mit tegyünk az eltávolítás után a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.

Tudj meg többet a kezelésről személyes konzultáció keretében!

Az anyajegy-eltávolítás alatt

Az anyajegy eltávolítása körülbelül 20 percet vesz igénybe. A pácienst nem altatják el, hanem helyi érzéstelenítésben végzik el az anyajegy levételét, egy szike segítségével. A problémás anyajegyet tulajdonképpen kimetszik a bőrből.

Ez egy tökéletesen biztonságos módszer, és semmilyen fájdalommal nem jár együtt a beteg részéről. Ezután szövettani lelet készítésére is sor kerül. Ez azt jelenti, hogy az eltávolított anyajegyet szövettani vizsgálatra küldik, és még egyszer megvizsgálják azt, erről pedig írásban is készül egy lelet. 

Anyajegyek eltávolítására nem alkalmazhatóak a következő módszerek:

  • égetés
  • fagyasztás
  • lézer

Az anyajegy-eltávolítás után

A fájdalommentes anyajegy-eltávolítás után az esztétikai problémák azonnal megszűnnek, és az egészséget fenyegető veszély is nyomban elhárul. Néhány napon keresztül le kell fedni az anyajegyet, abban az esetben, ha az úgy helyezkedik el, hogy jól látható helyen van. Ez általában valamilyen tapasz segítségével történik. 

A sebgyógyulás néhány hétig tart. Víz viszont érheti az érintett területet. Érdemes lehetőség szerint kerülni a napon tartózkodást és az izzadást is, körülbelül 2 hétig. A beavatkozást természetesen kontrollvizsgálatok követik, melyek dátumáról a szakorvos egyeztet Önnel. Adott esetben szükség lehet varratszedésre is. 

Az anyajegy-eltávolítás ára

A szövettannal történő anyajegy-eltávolítás ára 140 000 Forint a klinikán. 

Ha megbízható sebészt keresel, élj a személyes konzutáció lehetőségével! 

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül.

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

  • 27 éves tapasztalat
  • Nemzetközi hírnév és garancia
  • Stabil kórházi háttér
  • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
anyajegy eltávolítás
KONZULTÁCIÓ