Combplasztika

A combplasztika olyan plasztikai sebészeti beavatkozás, mellyel a comb fiatalos kinézete helyreállítható. Az életkor előrehaladtával, jelentős testsúlyingadozás, fogyás következtében a comb bőre megnyúlik, az alatta levő zsírszövet megereszkedik.

 A combplasztika során a megnyúlt bőrt kivágják, és meghúzva varrják vissza, az alatta levő zsírt leszívják, így a comb ismét feszes hatást kelt.

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

combplasztika

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

A combplasztika fajtái

A combplasztika fajtái szerint többféle lehet, attól függően, milyen eljárás szükséges a megfelelő hatás eléréséhez.

 1.  . A belső combplasztika a comb belső felén levő megereszkedettséget feszíti ki a belső combhajlattól a térd belső oldaláig. 
 2. Mini combplasztika. A mini combplasztika a comb felső részén jelentkező lazaságot kezeli. A bevágás az ágyékhajlatban történik.
 3. Klasszikus combplasztika. A klasszikus combplasztika során T vagy L alakú, az ágyéktól a fenék áthajlásáig tartó bevágással, zsírleszívással, a bőrfelesleg eltávolításával formálják újra a combot.
 4. Zsírleszívás. Csak zsírleszívással a még rugalmas bőr alatti zsírszövet eltávolítható. Általában 40 éves korig alkalmas a bőr erre. Rendszerint a zsírleszívást a bőrszövet plasztikájával együtt végzik.
 5. Kombinált combplasztika. Kombinált alsó testi műtét, kiterjedtebb, hasplasztikával és fenékplasztikával egybekötött helyreállítás. Előnye, hogy egy műtéttel nagyobb testfelület korrigálható.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:


Kiknek ajánlott a combplasztika?

A combplasztika azoknak ajánlott, akiknél az életkor okozta megnyúlás más bőrgyógyászati, kozmetológiai feszesítési eljárással már nem oldható meg,

 • akiknél jelentős esztétikai problémát jelent a megnyúlás,

 • szeretnének ismét feszes, testarányos, karcsú combokat,

 • alkalmasak a műtétre egyéb egészségi szempontból.

combplasztika

A combplasztika menete

A combplasztika menete az előzetes konzultációval kezdődik, és az utolsó kontrollvizsgálattal fejeződik be.

 1. Első konzultáció. Az orvos megvizsgálja a problémás területet. Elmondja a lehetséges megoldást, meghallgatja a páciens igényeit, elmagyarázza neki a műtét előtt szükséges vizsgálatokat, a beavatkozás menetét, a felépülés lépéseit és feltételeit, felvilágosítja a nagyon ritka szövődmények rizikójáról.

 2. Előzetes vizsgálatok. A műtét előtt teljes kivizsgálás szükséges: labor, mellkasröntgen, EKG. A szép sebgyógyulás érdekében javasolt leszokni a dohányzásról, egészséges életvitelre térni, gondoskodni a szervezet jó vitamin- és nyomelem ellátottságáról.

 3. A műtét menete. A műtét altatásban történik, 2-4 órát vesz igénybe. A bevágás az előre megbeszélt helyen történik. A sebész eltávolítja a felesleges zsír- és bőrszövetet, megemeli és összehúzza a bőrt, a bevágás széleit egyesíti a varratokkal, szükség esetén draincsövet helyez a sebbe, kötést helyez fel, és azonnal egy kompressziós ruhát adnak a páciensre.

 4. A műtét után egy-két éjszakát kell a klinikán tölteni, majd otthon folytatódik a gyógyulás.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

Combplasztika után

Combplasztika után a gyógyulás több lépésben zajlik, és ezalatt fokozatosan lehet visszatérni a megszokott életvitelhez.

 1. Sebgyógyulás. A sebet az első héten nem érheti víz. A látható hegek hat hónap múlva gyógyulnak be teljesen, fokozatosan halványodva, végül csak egy vékony vonal marad. A belső hegek két év alatt gyógyulnak be teljesen. Két hónapig szolárium, szauna, napozás ellenjavallt.

 2. Terhelés. Az első két hétben kímélő életmód, pihenés javasolt, kerülni kell a fizikai aktivitást, a lábak terpesztését. Ülőmunkát végzők ezután térhetnek vissza a munkába. Műtét után harmadik héttől kezdhető a könnyű testmozgás. Fizikai terhelés négy hét után kezdődhet

 3. Kompressziós ruha. A műtét után hat hétig folyamatosan viselni kell a műtétkor feladott speciális ruhát.

 4. Kontrollvizsgálatok. A műtét után 1-2-6 hét múlva, illetve 6-12 hónap múlva. Felszívódó varratok esetében nincs varratszedés, a nem felszívódóakat három hét múlva veszik ki.

 5. Eredmények. A combplasztika hatása azonnal látható, de a végleges forma egy hónap múlva alakul ki, a műtéttel járó duzzanatok lelohadásával. Évekig látható hatás, egészen addig, amíg a bőr ismét megereszkedik a további öregedésből kifolyólag.

 6. Szövődmények. A műtét természetes velejárója, nem szövődmény a duzzanat, bőrpír, véraláfutás, a műtétet követően 24-48 órán belül fájdalom. Láz, elhúzódó panaszok, jelentős ödéma figyelmeztető jelek, forduljunk vele a műtétet végző orvoshoz.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

Combplasztika fórum

A combplasztika fórumon a beavatkozás iránt érdeklődők kérnek információt azoktól, akik már átestek rajta, és megosztják tapasztalataikat. Általános tudnivalók és egyedi esetek egyaránt megosztásra kerülnek.

Mindenki egyedi eset, tehát mások tapasztalatai alapján nem tudhatjuk esetünkben mire számíthatunk. Biztos, személyre szabott információt az előzetes konzultáción szerezhetünk az orvostól.

Combplasztika ár

A combplasztika ára 1 080 000 Ft-tól indul.

combplasztika

1.080.000 Ft

belső combplasztika

720.000 Ft

mini combplasztika

600.000 Ft

combplasztika zsírleszívással

1.490.000 Ft

Pontos árat személyes konzultáció keretében tud adni a plasztikai sebészed.

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül.

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

 • 27 éves tapasztalat
 • Nemzetközi hírnév és garancia
 • Stabil kórházi háttér
 • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
combplasztika

A legnagyobb klinika

27 éves tapasztalat

Nemzetközi garancia

Személyes konzultáció

KONZULTÁCIÓ