Arcfeltöltés saját zsírral

Az arcfeltöltés saját zsírral egyike a legmodernebb arcfiatalító kezeléseknek. Az arcfeltöltés során a páciens egy másik testtájáról kinyert zsírt ültetnek be az arcbőrbe, mely feltölti a ráncokat, így az arc kisimul. 

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

arcfeltöltés saját zsírral

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

A saját zsírral való arcfeltöltés előnyei 

A saját zsírral való feltöltés az egyik legjobb módszer arra, hogy az arcbőrünk teltségét és felszínének egyenletességét visszanyerjük. A zsírbeültetés egy nagyon biztonságos beavatkozás, mert nem műtéti úton történik, és az allergiás reakciók lehetősége is teljesen ki van zárva, így ezektől sem kell tartania  a páciensnek. 

Előnyt jelent még az is, hogy természetes anyagokat alkalmaznak a kezelés során, hiszen nem kerül beültetésre semmilyen mesterséges elem, így ez az eljárás azoknak is megfelelő, akik esetleg ódzkodnak a nem természetes anyagok használatától. A zsírfeltöltés szép, esztétikus és hosszú távú megoldást kínál. A zsír ugyanis sokkal lassabban szívódik fel, mint a hyauronsav.

A hyaluronsavas ráncfeltöltést azoknak ajánljuk, akiknek nem áll rendelkezésre olyan mennyiségű és minőségű zsír, amivel ezt a módszert alkalmazni tudjuk,

Kinek ajánlott az arcfeltöltés saját zsírral?

A saját zsírral való arcfeltöltés akkor ajánlott, amikor a páciens nincs megelégedve arcbőrének feszességével, szeretné kevésbé láthatóvá tenni a ráncokat, és visszanyerni bőre fiatalosságát. Nemcsak az öregedés idézheti elő az arcbőrnek a megereszkedett állapotát, hanem az erős napsugarak, a dohányzás, a bennünket érő különféle környezeti hatások, illetve a mindennapos stressz is komoly kihatással lehet a bőr állapotára.

A zsírbeültetés jelentheti a legjobb megoldást abban az esetben, ha a páciens arcbőrének állapota még nem indokolja az arcplasztikai beavatkozást, viszont mégis szeretne újra friss, fiatalos arcbőrrel büszkélkedni. 

Az arcbőrünk állapotával való megelégedés nagyon fontos részét képzi az önbizalmunknak, hiszen ez az a bőrfelület, ami állandóan szem előtt van. Ezért, ha szorongást kelt bennünk az, hogy mások miképpen gondolkodnak az arcunkról, amikor ránk néznek, az kifejezetten negatív hatással lehet az önértékelésünkre. Az ebből fakadó gátlások és rossz érzések életünk minden területére kihatással vannak.

Tudj meg többet a kezelésről személyes konzultáció keretében!

Mikor indokolt az arcfeltöltés?

 • a bőrön ráncok jelennek meg

 • az arcbőr petyhüdtté válik 

 • a bőr megereszkedik, megnyúlik 

 • a bőr megfáradtnak látszik, nem fiatalos

 • a bőr laza szerkezetű 

 • a bőr már nem rugalmas 

 • az arckontúrok nem olyan határozottak

Milyen területeken alkalmazható arcfeltöltés? 

Az arcfeltöltés alkalmazható több területen is:  

 • a száj feltöltése

 • a száj körüli ráncok feltöltése

 • a szemöldökök körül megtalálható ráncok feltöltése

 • szem alatti karikák és táskák problémájának orvosolása

 • a megereszkedett arcközép megemelése

 • az orr körül megtalálható ráncok feltöltése

 • a járomcsont területének megemelése

Sokan az akné után maradt hegekre alkalmazzák az eljárást. Sőt, gyermekek bizonyos arcfejlődési problémái is korrigálhatóak ezzel a módszerrel. 

arcfeltöltés

A szájkörnyék feltöltése 

A száj esetén legelőször az alsó és a felső ajak találkozásánál kezdődik el a ráncok és a bőröregedés jeleinek láthatóvá válása. A ráncok fokozatos mélyülésével barázdák, valamint redők alakulhatnak ki, melyeket érdemes saját zsírral feltölteni, hogy ismét fiatalosnak tűnjön ez a terület.

A mosolyráncok eltüntetésének hatékony módszere a saját zsírral történő feltöltés. A cigarettaránc, mely a felső ajak fölött helyezkedik el, szintén korrigálható ezzel a módszerrel. A szájzug alatti Marionett-ráncok, és a száj körüli mindenféle, függőleges futó ránc is eltüntethető. 

A száj feltöltése 

A saját zsírral történő szájfeltöltés menete is az, hogy egy másik testrészről leszívott zsírt átültetnek az ajkakba, ezzel feltöltve, dúsítva azokat. Alakjuk így sokkal szebb és szimmetrikusabb lehet, ívük és kontúrjuk esztétikusabbá válhat. Az évek során az ajkak gyakran megráncosodnak és elvékonyodnak. 

Ajánljuk még: hyaluronsavas ajakfeltöltés

Az arcfeltöltés előtt

Arcfeltöltés előtt fontos odafigyelni a testi és a lelki felkészülésre. Pihenjünk sokat, és igyekezzünk egészséges életmódot folytatni, hogy a beavatkozás a lehető legsikeresebb legyen. Az elegendő folyadékbevitelre és a megfelelő nyomelemek és vitaminok fogyasztására is érdemes hangsúlyt fektetni a testmozgás mellett.

Szedhetünk cinket és szelént, viszont ellenjavaltak a természetgyógyászatban használt termékek és az aszpirin is. Kerüljük a cigarettázást és az alkoholt is a zsírbeültetés előtti időszakban. 

Szükség van laborvizsgálatokon való részvételre is, ezek a klinikán elvégezhetőek. Ez több vizsgálatot foglal magába, de lehetőség van egy időben elvégezni őket. 

Tudj meg többet a kezelésről személyes konzultáció keretében!

Az arcfeltöltés előtti konzultáció 

A saját zsírral való arcfeltöltő beavatkozást személyes konzultáció előzi meg. A konzultáció menete abból áll, hogy a szakember tüzetesen megvizsgálja a páciens arcbőrét és felméri annak állapotát. A páciens elmondja igényeit, hogy milyen eredményt vár a beavatkozástól, és mi a célja az arcfeltöltéssel, beszélgethetnek a motivációról, okokról is.

Az orvos felvázolja a beavatkozás menetét és a várható eredményeket, és a páciens igényeinek megfelelően dönt arról, hogy melyik megoldás lehet a leghatékonyabb. Bemutatja az alkalmazható technikákat és az arcfeltöltés különböző lehetőségeit, és azt választja ki, ami az adott páciensnek a lehető leginkább megfelel. Röviden beszámol a lehetséges kockázatokról és komplikációkról is. 

Az arcfeltöltés saját zsírral - a bevatkozás menete

Az arcfeltöltő beavatkozáshoz nem altatják el a pácienst, csak helyi érzéstelenítést alkalmaznak. Körülbelül hatvan percet vesz igénybe. A páciens saját zsírszövetét használják fel, amit a has, vagy a csípő, esetleg a far környékéről vagy a belső combok területéről nyernek ki. A leszívás nagyon vékony átmérőjű kanülök segítségével történik. Azért ezekről a területekről, mert az itt található zsírszövet az, amely a legkésőbb kezd el reagálni a fogyásra. Így lehet az eredmény a lehető leghosszabb távú. 

Ezt a kinyert zsírszövetet aztán leülepítik és leszűrik. Ekkor már csak a tiszta zsírsejtek állnak rendelkezésre. Ezek kerülnek befecskendezésre az arcbőrbe. A feltöltés során az arcbőrbe juttatnak bizonyos regenerációs faktorokat és őssejteket is, ezek mind hozzájárulnak az arcbőr megfiatalításához. Ezek és a zsírsejtek beépülnek az arcba. 

A arcfeltöltés után

Az arcfeltöltés után nem kell éjszakára a klinikán maradni. Néhány órán keresztül a pácienst megfigyelés alatt tartják, majd haza lehet menni, és mindent lehet úgy csinálni, mint előtte, azonnal visszatérhetünk szokásos tevékenységeinkhez. Kontrollvizsgálatok viszont vannak, ezek időpontjáról az orvossal kell egyeztetni. A sminkelés néhány nap után elkezdhető újra, intenzív testmozgás pedig körülbelül három hét után végezhető. 

Érdekesség, hogy mindig több zsírt kell beültetni, mint amennyire valóban szükség van, mert fel fog szívódni időben a zsírsejteknek körülbelül a harmada, és a megmaradó mennyiségnek kell elegendőnek lennie. Ezért tehát számolni kell azzal, hogy a műtét után arcbőrünk puffadtnak, duzzadtnak, teltnek tűnhet. Ez azonban rövid ideig marad csak így. Az újonnan beültetett zsír teljes felszívódása 2-4 évet is igénybe vehet. A beavatkozást meg lehet ismételni akár már hat hónap után is.  

Arcfeltöltés saját zsírral árak

A saját zsírral való arcfeltöltés 400 000 Forinttól elérhető. Pontos árat a beavatkozást végző szakember tud mondani személyes konzultáció keretében.

Ha szeretnéd, hogy a beavatkozást egy professzionális szakember végezze el, kérj egyéni konzultációt! 

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül.

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

 • 27 éves tapasztalat
 • Nemzetközi hírnév és garancia
 • Stabil kórházi háttér
 • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
arcfeltöltés saját zsírral
KONZULTÁCIÓ