Hasplasztika

A hasplasztika egy plasztikai sebészeti eljárás a has alakjának és megjelenésének javítására. A hasplasztika során a felesleges bőrt és zsírt eltávolítják a hasról. A hasi kötőszövetet (fascia) és az izmokat varratokkal megfeszítik, így feszes és lapos lesz a hasfal.

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

hasplasztika

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

Hirtelen súlyváltozás, fogyás vagy hízás, valamint a várandósság időszaka mind rányomják bélyegüket hasunk állapotára.

Nem csak a súlyfelesleg okoz sokaknak problémát, hanem a striák, a lógó, megereszkedett bőr is. Ilyen esetekben a hasplasztika remek választás az önbizalom helyreállítására.

Hasplasztika tudnivalók

A hasi tájékon lerakódott feleslegtől már önmagában sem egyszerű megszabadulni, s ha ez mégis megtörténik, akkor sem biztos, hogy a bőr állapota a régi lesz.

Akár 20-30 kiló leadása is nyomot hagyhat a bőrön, lógni kezd az, és a rajta levő striák is egy életen át végigkísérnek. Nem véletlen tehát, hogy a mindezekre megoldást kínáló hasplasztika az egyik leggyakrabban választott plasztikai beavatkozás.

Hasplasztika szülés után 

A várandósság időszaka kétségtelenül a legszebb hónapokat jelenti a hölgyek életében, de a súlyváltozás bizony igencsak megviselheti a szervezetet és a kötőszöveteket. Nem véletlen, hogy a szülés után sokan kezdenek fogyókúrába, és igyekeznek visszanyerni korábbi alakjukat.

A megereszkedett, striás, akár kötényszerűen lógó has sok problémát okoz a mindennapokban, ám az életmódváltás keretein belül végzett rendszeres testmozgás és egészséges étkezés még eredményesebbé tehető a hasplasztika által kínált lehetőségekkel.

Egy édesanya dédelgeti kisbabáját

Kinek ajánljuk a szülés utáni hasplasztikát?

Klinikánk remek lehetőséget kínál mindazoknak az édesanyáknak, akik szeretnének újra feszes, lapos hassal büszkélkedni. A várandósság hónapjaiban akarva-akaratlanul felszaladnak plusz kilók, és a bőr állapota is gyakran megsínyli a test változásait.

Számukra kiválóan alkalmas a szülés utáni has korrekcióját megcélzó műtéti beavatkozás, mely után nyoma sem marad az akár komoly komplexusokat is okozó terhességi csíkoknak, és a fogyást követő lógó bőr emléke is végleg a múlté lesz.

Mit lehet vele elérni?

Hasplasztika során gyakran alkalmaznak szakembereink zsírleszívást, ám fontos tudnod, hogy ez soha nem lehet a fogyás kizárólagos eszköze, inkább a vonalak tökéletesítésére szolgál. Nincs ez másként akkor sem, ha a várandósság utáni has állapotát szeretnénk javítani. A diétával elért eredmények tökéletesíthetőek plasztikai sebészünk segítségével, a feleslegessé váló, lógó, ráncos bőr eltávolítható, és kialakíthatóak a terhesség előtti feszes hasi vonalak.

Mivel a hirtelen súlygyarapodás következtében a bőr nem mindig tudja követni a változásokat, így az azon keletkezett szakadások, az úgynevezett striák is elcsúfíthatják a hasi tájékot. Ezek kimetszésével azonban elfelejtheti, hogy valaha is szégyenkezett miattuk a strandon.

Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

A szülés utáni has korrekciójára szolgáló hasplasztika eredménye azonnal látható, bár a végleges állapothoz és teljes gyógyuláshoz pár hónapra biztosan szükség lesz. Klinikánk szakemberei a műtét során úgy ejtik a bemetszéseket, hogy azok a fehérnemű vonalán helyezkedjenek el, és így láthatatlanok maradjanak akár strandolás alkalmával is.

A beavatkozás méretétől függően ülő tevékenység esetén már két héten belül visszatérhetnek pácienseink a munkába. A szövetek letapadása és a gyógyulás elősegítése érdekében körülbelül egy hónapon keresztül speciális haskötőt kell majd viselni, ám ez kiválóan megbújik a ruha alatt.

Vidám édesanya és nyakában a gyönyörű kisbabája

Hogy néz ki egy ilyen műtét?

A hasi területek korrekciója altatásban történik, és általában két-három órán keresztül zajlik annak függvényében, mekkora változtatásokra lesz szükség. A bemetszés a két csípőcsont összekötésével történik, annak hossza szintén az eltávolítandó bőr nagyságától függ.

A striás, megnyúlt bőr eltávolítását követően orvosunk felpreparálja a bőrt és a szöveteket a bordák vonaláig, áthelyezi a köldököt a megfelelő magasságba, és akár a meggyengült hasi izomzatot is megerősíti a feszesebb vonalak érdekében. Amennyiben szükséges, a zsírleszívás teszi még tökéletesebbé a végeredményt, majd zárja a sebeket.

A haskötő viselése meggátolja a savóképződést, a behelyezett kis drain cső pedig a váladék távozását segíti elő a műtétet követő egy-két napban. Körülbelül egy-másfél hónapig kerülendő a fizikai aktivitás, és a sportra is csak fokozatosan szabad visszatérni.

Hasplasztika fogyás után

Az elhízás korántsem csak esztétikai problémát okoz, hanem egészségügyi kockázatot is. Nem véletlen, hogy napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy megszabadulnak a feleslegtől, ezzel életminőségüket javítva.

Ha azonban a rendszeres testmozgás és a diéta meghozta az eredményeket, gyakran szembesülni a fogyás utáni has nem éppen vonzó látványával. Jó hír viszont, ha a hasplasztika ma már látványos és gyors eredményeket kínál a területen.

Kinek ajánljuk a fogyás utáni has helyreállítását?

Ha a fogyást követően megereszkedett a hasfali bőr, plusz kilókkal küzd a területen, vagy a komplexusokat okozó csíkok, a striák jelentette szépséghibákkal találkozol, akkor érdemes elgondolkodnod a hasplasztika kínálta lehetőségeken. Klinikánk szakemberei az eljárás során komplex megoldást kínálnak a lógó bőr eltávolítására, a striáktól, valamint némi feleslegtől való megszabadulásra. A feszes, lapos has többé nem álom azok számára sem, akik a fogyást követően szeretnék visszakapni korábbi vonalaikat.

Vékony, vonzó nő szivecskét formál a kezéből a hasa előtt

Mit lehet vele elérni?

A hasplasztika lehetőséget teremt arra, hogy a megereszkedett hasfali bőr többé ne okozzon gondot a mindennapi öltözködés, vagy az intim helyzetek során. Pácienseink egyöntetűen arról számoltak be, hogy a súlycsökkenés következtében kialakult kötényszerűen lógó hasi bőr eltüntetésével és a feszes hasfal kialakításával együtt önbizalmuk is szinte azonnal visszatért.

Szakembereink a beavatkozás közben arra is ügyelnek, hogy a sokszor meggyengült hasi izomzatot is megerősítsék, sőt, zsírleszívással varázsolják még laposabbá a bizony igencsak kritikusnak számító hasi területeket.

Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

Az alkalmazott hasplasztika egyértelműen pozitív hatással van pácienseink mindennapjaira, életminőségére. A magabiztosság sokszor valóban csak azon múlik, hogy mennyire vagyunk elégedettek a hasi területekkel. Többé azonban nem okoz problémát a súlyingadozásból eredően kialakult lógó bőr, és a striákat is elfelejthetik azok, akik fogyást követően kívánják visszanyerni fiatalos, feszes hasukat.

Az eredmények szinte azonnal láthatóak lesznek, és ülő munkavégzés esetén már két hét múlva újra nekiláthat teendőinek. A műtétet követően jelentkező fájdalmak kiválóan csillapíthatóak fájdalomcsillapítókkal, ám a fizikailag is aktív mindennapokra érdemes fokozatosan visszatérni.

Vidám, vonzó barátnők feszabadultan élvezik a napsütést a strandon

Hogy néz ki egy ilyen műtét?

Az altatásban végzett hasplasztika során sebészünk a csípőcsontok között ejti a bemetszést, melyet igyekszik úgy megtenni, hogy a későbbiekben a heg még a strandon se látszódjon. A felesleges bőr eltávolítása után a bordákig felpreparálja a zsírszövetet és a hasi bőrt. A köldök megfelelő magasságba helyezése, és a hasfali izomzat megerősítése kiegészíthető zsírleszívással is, ezzel megcélozva a feszes vonalakat.

Fontos tudnod, hogy a műtétet követő körülbelül egy hónapban haskötőt kell majd viselned, amely a bőr letapadását segíti elő, továbbá hozzájárul a savóképződés megakadályozásához. Egy-két napig egy drain cső is bevezetésre kerül majd, így a keletkezett váladék megfelelőn tud távozni a műtéti területről. Bár alapvetően komoly beavatkozásnak tűnhet a fogyás utáni has helyreállítását célzó hasplasztika, de Klinikánk nagy tapasztalattal rendelkező szakemberei számára rutin beavatkozásnak minősül.

Kötényhas eltüntetése

A súlyingadozás, a várandósság időszaka, vagy a jelentős fogyás sajnos nyomot hagynak a női testen, s ez alól a hasi tájék sem kivétel. A kötényhas kellemetlenségeivel sokan szembesülnek, akiknek sikerült megszabadulni a feleslegtől, ám együtt élni semmiképpen sem kell a problémával. A hasplasztika lehetőséget kínál mindazok számára, akik elfelejtenék a kötényszerűen lógó hassal járó önbizalomhiányt, és újra feszes vonalaknak örvendenének.

A jelenség nem csak a magabiztosság miatt érdemel figyelmet, hanem az öltözködés, sportolás terén okozott kellemetlenségek apropóján is. Összességében elmondható, hogy a kötényhas eltüntetése nagymértékben javítja az életminőséget és visszaadja az elvesztett önbizalmat. Ez utóbbi pedig az élet minden területén megmutatja előnyeit.

Vonzó, fiatal nő edzésfelszerelésben, csípőre tett kézzel

Hogyan alakul ki a kötényhas?

A várandósság idején, vagy az egyébként felszaladt kilóktól ki könnyebben, ki nehezebben szabadul meg. A plusz kilók mennyisége nem csak genetikától, de életmódtól és a kezdő testsúlytól is függ, ám ha jelentős, 10 kilónál is több pluszról van szó, akkor bizony nagy az esélye a kötényhas kialakulásának

A hirtelen fogyás ütemét a bőr nem képes követni, s ha mégis, akkor is előfordulhat, hogy a megmaradt néhány kiló feszességét vesztett bőrrel és laza hasi izmokkal társul. Ilyenkor remek választás a kötényhas műtéttel történő eltüntetése, mely során a szakember gyakran alkalmaz zsírleszívást is.

Műtéti beavatkozás látható hegek nélkül?

A műtét során a plasztikai sebész a bikini vonalban ejti a bemetszés, mégpedig a két csípőtövis irányába meghosszabbítva. Ennek köszönhetően még strandon is láthatatlan marad, hogy a feszes vonalakért a plasztikai sebész is tevékenykedett. A körülbelül 2-3 órán át végzett műtét során a felesleges bőr és zsír eltávolításra kerülnek, majd a maradékot felpreparálja az orvos a bordák ívéig. Amennyiben a bőr elég laza, úgy mód van arra is, hogy az esetlegesen keletkezett striákat is eltávolítsa, ezzel szintén sokat téve az esztétikus végeredmény érdekében.

Fiatal, vonzó és vékony hölgy üldögél

Milyen hosszú a gyógyulási idő?

Mivel a hasplasztika, és az ezzel együtt végzett kötényhas eltávolítása igen nagy beavatkozásnak bizonyul, ezért a gyógyulási idő is ennek megfelelően alakul. A műtétet követően a páciens egy-két napot biztosan a kórházban tölt, ugyanis szükség van a keletkezett váladék drain segítségével történő eltávolítására a területről.

A hasplasztika után egy speciális nyomókötést is kell majd viselni, mely az elkövetkező hetekben azt segíti, hogy a bőr könnyebben letapadjon, és így a gyógyulás is gyorsabb, gördülékenyebb legyen. Körülbelül két hétre mindenképpen szükség lesz a gyógyuláshoz, s a munkába csak ezt követően szabad visszatérni. Ugyanakkor tény, hogy a fájdalmak a kezdeti szakaszban remekül enyhíthetőek fájdalomcsillapítókkal, ez pedig mindenképpen jó hír a műtéttől tartó páciensek számára. A varratszedés két hét után történik meg, de a haskötőt még ez után is mindenképpen viselni kell majd egy darabig.

A kötényhas problémájával küzdők tapasztalatai és az előtte-utána készült képek is egyaránt bebizonyítják, hogy a ma már rutin beavatkozásnak számító hasplasztika valóban képes beváltani a hozzá fűzött reményeket, és visszaadja az elvesztett magabiztosságot.

A hasi terület sokak számára okoz problémát a mindennapokban. A lógó bőr, a kötényhas és a zsír nem csak az öltözködést nehezíti meg, de a magabiztosságra és a nemiség megélésére is negatív hatással van.

A várandósság időszaka, az elhízás és a hirtelen súlyvesztés egyaránt befolyásolhatják a has megjelenését, ám a plasztikai sebészet remek megoldást kínál a felesleges bőr és zsír eltávolítására.

A hasplasztika nem a fogyókúra eszköze

Sokan abban a tévhitben vannak, hogy a műtéti beavatkozásnak köszönhetően akár jelentős súlytöbblettől is sikerülhet majd megszabadulni, és egyik percről a másikra feszes, formás hasnak örvendhetnek majd.

A több éves egészségtelen életmódnak, a testmozgás hiányának azonban megvan az ára, így a fogyás kizárólag életmódváltással és rendszeres edzésekkel valósítható meg.

A hasplasztika inkább tartható számon egyfajta eszközként a testszobrászatra, mintsem a fogyókúra alternatívájaként.

Ha nagyobb mennyiségű fogyásról van szó, akkor természetesen nem mehetünk el a hátramaradt bőr jelentette problémák mellett. Még a fogyókúra eredményessége esetén is kialakulhat kötényhas, hogy a felesleges bőrről és a már nem lefogyható zsírról ne is beszéljünk.

Ilyenkor bizonyul remek választásnak a hasplasztika, mely során a szakember eltávolítja a felesleges bőrt, zsírleszívással teszi az eredményeket még tökéletesebbé, és végül felpreparálja a bőrt a bordaívekig. Mivel a beavatkozás esetében tulajdonképpen egy hasi műtét történik, így természetes, hogy a felépülés is időt vesz majd igénybe. Lássuk, mire számíthatunk hasplasztika után!

Speciális hasfogó és fájdalommentesség

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hasplasztika után fájdalom csak minimális esetben szokott jelentkezni, ez pedig fájdalomcsillapítóval remekül enyhíthető. Főként a hasfali bőr feszülésére lehet számítani, és egy ideig a sebvonal még érzékeny lehet.

Körülbelül 4-6 héten keresztül speciális hasfogót kell majd viselni, ami gondoskodik a bőr megfelelő letapadásáról, és a gyógyulás ideje is felgyorsítható ilyen módon. Bár rutin beavatkozásról van szó a műtét során, mégis nagy területet érintő eljárást jelent a hasplasztika.

A műtétet követően kórházi megfigyelés szükséges, és néhány napig egy drain segítségével távozik majd a területen keletkezett váladék.

Egyéntől függ, hogy mennyire halványul el a hegvonal. Amennyiben az a kívántnál vastagabb, úgy lehetőség nyílik hegkorrekció elvégzésére is. A heg egyébként a bikini által jól takart területen helyezkedik el, így strandolás során is láthatatlan marad. A teljes gyógyuláshoz és a végleges eredményhez több hónapra van szükség, de körvonalaiban már a kezdetekkor lehet látni, milyen változást ért el a beavatkozás.

A hasplasztika után sport és munka terén fokozatos lehet a visszaállás, de két hétig célszerű mindkettőt mellőzni. Fontos, hogy a műtétet követő egy hónapban a fizikai munkát és a kemény edzéseket még kerülje el a páciens, s így sport terén is inkább a könnyed átmozgatást részesítse előnyben.

Hasplasztika előtte-utána képek

Klinikánk vezető sebészeinek munkáiból válogattunk párat. hogy könnyebben elképzelhesd, milyen eredményre lehet számítani hasplasztika után. Ilyen és ehhez hasonló eredményekre számíthatsz Te is, ha minket választasz.

előtte utána kép 6
előtte utána kép 9
előtte utána kép 5
előtte utána kép 7
előtte utána kép 3

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül.

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

  • 27 éves tapasztalat
  • Nemzetközi hírnév és garancia
  • Stabil kórházi háttér
  • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
hasplasztika
KONZULTÁCIÓ