Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum

Hasplasztika: a has korrekciója szülés, fogyás vagy baleset után

Hirtelen súlyváltozás, fogyás vagy hízás, a várandósság időszaka mind rányomják bélyegüket a has állapotára. Nem csak a súlyfelesleg okoz sokaknak problémát, hanem a striák, a lógó, megereszkedett bőr is. Ilyen esetekben a hasplasztika remek választás az önbizalom helyreállítására.

Plasztikai Sebészet Budapest

Mi is az a hasplasztika?

A hasi tájékon lerakódott feleslegtől már önmagában sem egyszerű megszabadulni, s ha ez mégis megtörténik, akkor sem biztos, hogy a bőr állapota a régi lesz. Akár 20-30 kiló leadása is nyomot hagyhat a bőrön, lógni kezd az, és a rajta levő striák is egy életen át végigkísérnek. Nem véletlen tehát, hogy a mindezekre megoldást kínáló hasplasztika az egyik leggyakrabban választott plasztikai beavatkozás.

Beavatkozásainkról bővebben:

happy mother with baby
Szülés utáni has korrekciója

A várandósság időszaka kétségtelenül a legszebb hónapokat jelenti a hölgyek életében, de a súlyváltozás bizony igencsak megviselheti a szervezetet és a kötőszöveteket. Nem véletlen, hogy a szülés után sokan kezdenek fogyókúrába, és igyekeznek visszanyerni korábbi alakjukat.  A megereszkedett, striás, akár kötényszerűen lógó has sok problémát okoz a mindennapokban, ám az életmódváltás keretein belül végzett rendszeres testmozgás és egészséges étkezés még eredményesebbé tehető a hasplasztika által kínált lehetőségekkel.

Kinek ajánljuk a szülés utáni has korrekcióját?

Klinikánk remek lehetőséget kínál mindazoknak az édesanyáknak, akik szeretnének újra feszes, lapos hassal büszkélkedni. A várandósság hónapjaiban akarva-akaratlanul felszaladnak plusz kilók, és a bőr állapota is gyakran megsínyli a test változásait. Számukra kiválóan alkalmas a szülés utáni has korrekcióját megcélzó műtéti beavatkozás, mely után nyoma sem marad az akár komoly komplexusokat is okozó terhességi csíkoknak, és a fogyást követő lógó bőr emléke is végleg a múlté lesz.

Mit lehet vele elérni?

Az esztétikai plasztikai sebészet, azon belül is a hasplasztika során gyakran alkalmaznak szakembereink zsírleszívást, ám fontos tudnia, hogy ez soha nem lehet a fogyás kizárólagos eszköze, inkább a vonalak tökéletesítésére szolgál. Nincs ez másként akkor sem, ha a várandósság utáni has állapotát szeretnénk javítani. A diétával elért eredmények tökéletesíthetőek plasztikai sebészünk segítségével, a feleslegessé váló, lógó, ráncos bőr eltávolítható, és kialakíthatóak a terhesség előtti feszes hasi vonalak. Mivel a hirtelen súlygyarapodás következtében a bőr nem mindig tudja követni a változásokat, így az azon keletkezett szakadások, az úgynevezett striák is elcsúfíthatják a hasi tájékot. Ezek kimetszésével azonban elfelejtheti, hogy valaha is szégyenkezett miattuk a strandon.

szülés_utáni_has2Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

A szülés utáni has korrekciójára szolgáló hasplasztika eredménye azonnal látható, bár a végleges állapothoz és teljes gyógyuláshoz pár hónapra biztosan szükség lesz. Klinikánk szakemberei a műtét során úgy ejtik a bemetszéseket, hogy azok a fehérnemű vonalán helyezkedjenek el, és így láthatatlanok maradjanak akár strandolás alkalmával is. A beavatkozás méretétől függően ülő tevékenység esetén már két héten belül visszatérhetnek pácienseink a munkába. A szövetek letapadása és a gyógyulás elősegítése érdekében körülbelül egy hónapon keresztül speciális haskötőt kell majd viselni, ám ez kiválóan megbújik a ruha alatt.

Hogy néz ki egy ilyen műtét?

A hasi területek korrekciója altatásban történik, és általában két-három órán keresztül zajlik annak függvényében, mekkora változtatásokra lesz szükség. A bemetszés a két csípőcsont összekötésével történik, annak hossza szintén az eltávolítandó bőr nagyságától függ. A striás, megnyúlt bőr eltávolítását követően orvosunk felpreparálja a bőrt és a szöveteket a bordák vonaláig, áthelyezi a köldököt a megfelelő magasságba, és akár a meggyengült hasi izomzatot is megerősíti a feszesebb vonalak érdekében. Amennyiben szükséges, zsírleszívással teszi még tökéletesebbé a végeredményt, majd zárja a sebeket. A haskötő viselése meggátolja a savóképződést, a behelyezett kis drain cső pedig a váladék távozását segíti elő a műtétet követő egy-két napban. Körülbelül egy-másfél hónapig kerülendő a fizikai aktivitás, és a sportra is csak fokozatosan szabad visszatérni.

fogyás_utáni_has

Fogyás utáni has helyreállítása

Az elhízás korántsem csak esztétikai problémát okoz, hanem egészségügyi kockázatot is. Nem véletlen, hogy napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy megszabadulnak a feleslegtől, ezzel életminőségüket javítva. Ha azonban a rendszeres testmozgás és a diéta meghozta az eredményeket, gyakran szembesülni a fogyás utáni has nem éppen vonzó látványával. Jó hír viszont, ha a hasplasztika ma már látványos és gyors eredményeket kínál a területen.

Kinek ajánlott a fogyás utáni hasat korrigáló műtét?

Ha a fogyást követően megereszkedett a hasfali bőr, plusz kilókkal küzd a területen, vagy a komplexusokat okozó csíkok, a striák jelentette szépséghibákkal találkozik, akkor érdemes elgondolkodnia a hasplasztika kínálta lehetőségeken. Klinikánk szakemberei az eljárás során komplex megoldást kínálnak a lógó bőr eltávolítására, a striáktól, valamint némi feleslegtől való megszabadulásra. A feszes, lapos has többé nem álom azok számára sem, akik a fogyást követően szeretnék visszakapni korábbi vonalaikat.

Mit lehet vele elérni?

A hasplasztika lehetősége t teremt arra, hogy a megereszkedett hasfali bőr többé ne okozzon gondot a mindennapi öltözködés, vagy az intim helyzetek során. Pácienseink egyöntetűen arról számoltak be, hogy a súlycsökkenés következtében kialakult kötényszerűen lógó hasi bőr eltüntetésével és a feszes hasfal kialakításával együtt önbizalmuk is szinte azonnal visszatért. Szakembereink a beavatkozás közben arra is ügyelnek, hogy a sokszor meggyengült hasi izomzatot is megerősítsék, sőt, zsírleszívással varázsolják még laposabbá a bizony igencsak kritikusnak számító hasi területeket.

fogyásutan2Milyen előnyei és esetlegesen milyen veszélyei vannak?

Az alkalmazott hasplasztika egyértelműen pozitív hatással van pácienseink mindennapjaira, életminőségére. A magabiztosság sokszor valóban csak azon múlik, hogy mennyire vagyunk elégedettek a hasi területekkel. Többé azonban nem okoz problémát a súlyingadozásból eredően kialakult lógó bőr, és a striákat is elfelejthetik azok, akik fogyást követően kívánják visszanyerni fiatalos, feszes hasukat. Az eredmények szinte azonnal láthatóak lesznek, és ülő munkavégzés esetén már két hét múlva újra nekiláthat teendőinek. A műtétet követően jelentkező fájdalmak kiválóan csillapíthatóak fájdalomcsillapítókkal, ám a fizikailag is aktív mindennapokra érdemes fokozatosan visszatérni.

Hogy néz ki egy ilyen műtét?

Az altatásban végzett hasplasztika során sebészünk a csípőcsontok között ejti a bemetszést, melyet igyekszik úgy megtenni, hogy a későbbiekben a heg még a strandon se látszódjon. A felesleges bőr eltávolítása után a bordákig felpreparálja a zsírszövetet és a hasi bőrt. A köldök megfelelő magasságba helyezése, és a hasfali izomzat megerősítése kiegészíthető zsírleszívással is, ezzel megcélozva a feszes vonalakat. Fontos tudnia, hogy a műtétet követő körülbelül egy hónapban haskötőt kell majd viselnie, amely a bőr letapadását segíti elő, továbbá hozzájárul a savóképződés megakadályozásához. Egy-két napig egy drain cső is bevezetésre kerül majd, így a keletkezett váladék megfelelőn tud távozni a műtéti területről. Bár alapvetően komoly beavatkozásnak tűnhet a fogyás utáni has helyreállítását célzó hasplasztika, de Klinikánk nagy tapasztalattal rendelkező szakemberei számára rutin beavatkozásnak minősül.

Kötényhas

A súlyingadozás, a várandósság időszaka, vagy a jelentős fogyás sajnos nyomot hagynak a női testen, s ez alól a hasi tájék sem kivétel. A kötényhas kellemetlenségeivel sokan szembesülnek, akiknek sikerült megszabadulni a feleslegtől, ám együtt élni semmiképpen sem kell a problémával. A hasplasztika lehetőséget kínál mindazok számára, akik elfelejtenék a kötényszerűen lógó hassal járó önbizalomhiányt, és újra feszes vonalaknak örvendenének. A jelenség nem csak a magabiztosság miatt érdemel figyelmet, hanem az öltözködés, sportolás terén okozott kellemetlenségek apropóján is. Összességében elmondható, hogy a kötényhas eltüntetése nagymértékben javítja az életminőséget és visszaadja az elvesztett önbizalmat. Ez utóbbi pedig az élet minden területén megmutatja előnyeit.

Hogyan alakul ki a kötényhas?

A várandósság idején, vagy az egyébként felszaladt kilóktól ki könnyebben, ki nehezebben szabadul meg. A plusz kilók mennyisége nem csak genetikától, de életmódtól és a kezdő testsúlytól is függ, ám ha jelentős, 10 kilónál is több pluszról van szó, akkor bizony nagy az esélye a kötényhas kialakulásának. A hirtelen fogyás ütemét a bőr nem képes követni, s ha mégis, akkor is előfordulhat, hogy a megmaradt néhány kiló feszességét vesztett bőrrel és laza hasi izmokkal társul. Ilyenkor remek választás a kötényhas műtéttel történő eltüntetése, mely során a szakember gyakran alkalmaz zsírleszívást is.

Műtéti beavatkozás látható hegek nélkül?

A műtét során a plasztikai sebész a bikini vonalban ejti a bemetszés, mégpedig a két csípőtövis irányába meghosszabbítva. Ennek köszönhetően még strandon is láthatatlan marad, hogy a feszes vonalakért a plasztikai sebész is tevékenykedett. A körülbelül 2-3 órán át végzett műtét során a felesleges bőr és zsír eltávolításra kerülnek, majd a maradékot felpreparálja az orvos a bordák ívéig. Amennyiben a bőr elég laza, úgy mód van arra is, hogy az esetlegesen keletkezett striákat is eltávolítsa, ezzel szintén sokat téve az esztétikus végeredmény érdekében.

Milyen hosszú a gyógyulási idő?

Mivel a hasplasztika, és az ezzel együtt végzett kötényhas eltávolítása igen nagy beavatkozásnak bizonyul, ezért a gyógyulási idő is ennek megfelelően alakul. A műtétet követően a páciens egy-két napot biztosan a kórházban tölt, ugyanis szükség van a keletkezett váladék drain segítségével történő eltávolítására a területről. A hasplasztika után egy speciális nyomókötést is kell majd viselni, mely az elkövetkező hetekben azt segíti, hogy a bőr könnyebben letapadjon, és így a gyógyulás is gyorsabb, gördülékenyebb legyen. Körülbelül két hétre mindenképpen szükség lesz a gyógyuláshoz, s a munkába csak ezt követően szabad visszatérni. Ugyanakkor tény, hogy a fájdalmak a kezdeti szakaszban remekül enyhíthetőek fájdalomcsillapítókkal, ez pedig mindenképpen jó hír a műtéttől tartó páciensek számára. A varratszedés két hét után történik meg, de a haskötőt még ez után is mindenképpen viselni kell majd egy darabig.

A kötényhas problémájával küzdők tapasztalatai és az előtte-utána készült képek is egyaránt bebizonyítják, hogy a ma már rutin beavatkozásnak számító hasplasztika valóban képes beváltani a hozzá fűzött reményeket, és visszaadja az elvesztett magabiztosságot.

Hasplasztika után

A hasi terület sokak számára okoz problémát a mindennapokban. A lógó bőr, a kötényhas és a zsír nem csak az öltözködést nehezíti meg, de a magabiztosságra és a nemiség megélésére is negatív hatással van. A várandósság időszaka, az elhízás és a hirtelen súlyvesztés egyaránt befolyásolhatják a has megjelenését, ám a plasztikai sebészet remek megoldást kínál a felesleges bőr és zsír eltávolítására.

A hasplasztika nem a fogyókúra eszköze!

Sokan abban a tévhitben vannak, hogy a műtéti beavatkozásnak köszönhetően akár jelentős súlytöbblettől is sikerülhet majd megszabadulni, és egyik percről a másikra feszes, formás hasnak örvendhetnek majd. A több éves egészségtelen életmódnak, a testmozgás hiányának azonban megvan az ára, így a fogyás kizárólag életmódváltással és rendszeres edzésekkel valósítható meg. A hasplasztika inkább tartható számon egyfajta eszközként a testszobrászatra, mintsem a fogyókúra alternatívájaként.

Ha nagyobb mennyiségű fogyásról van szó, akkor természetesen nem mehetünk el a hátramaradt bőr jelentette problémák mellett. Még a fogyókúra eredményessége esetén is kialakulhat kötényhas, hogy a felesleges bőrről és a már nem lefogyható zsírról ne is beszéljünk. Ilyenkor bizonyul remek választásnak a hasplasztika, mely során a szakember eltávolítja a felesleges bőrt, zsírleszívással teszi az eredményeket még tökéletesebbé, és végül felpreparálja a bőrt a bordaívekig. Mivel a beavatkozás esetében tulajdonképpen egy hasi műtét történik, így természetes, hogy a felépülés is időt vesz majd igénybe. Lássuk, mire számíthatunk hasplasztika után!

Speciális hasfogó és fájdalommentesség

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hasplasztika után fájdalom csak minimális esetben szokott jelentkezni, ez pedig fájdalomcsillapítóval remekül enyhíthető. Főként a hasfali bőr feszülésére lehet számítani, és egy ideig a sebvonal még érzékeny lehet. Körülbelül 4-6 héten keresztül speciális hasfogót kell majd viselni, ami gondoskodik a bőr megfelelő letapadásáról, és a gyógyulás ideje is felgyorsítható ilyen módon. Bár rutin beavatkozásról van szó a műtét során, mégis nagy területet érintő eljárást jelent a hasplasztika. A műtétet követően kórházi megfigyelés szükséges, és néhány napig egy drain segítségével távozik majd a területen keletkezett váladék.

Egyéntől függ, hogy mennyire halványul el a hegvonal. Amennyiben az a kívántnál vastagabb, úgy lehetőség nyílik hegkorrekció elvégzésére is. A heg egyébként a bikini által jól takart területen helyezkedik el, így strandolás során is láthatatlan marad. A teljes gyógyuláshoz és a végleges eredményhez több hónapra van szükség, de körvonalaiban már a kezdetekkor lehet látni, milyen változást ért el a beavatkozás.

A hasplasztika után sport és munka terén fokozatos lehet a visszaállás, de két hétig célszerű mindkettőt mellőzni. Fontos, hogy a műtétet követő egy hónapban a fizikai munkát és a kemény edzéseket még kerülje el a páciens, s így sport terén is inkább a könnyed átmozgatást részesítse előnyben.

Hasplasztika árak

A kötényhas, a felesleges zsír és a lógó bőr olyan problémák, melyekkel sokan szembesülnek hízás, nagyobb fogyás, vagy várandósság után. A probléma mindenképpen figyelmet érdemel, ugyanis a mindennapi magabiztosságra, s így a munkahelyi, magánéleti viszonyokra is egyértelműen rányomja bélyegét. Ha elégedetlenek vagyunk a hasi területekkel, akkor a nemiség megélése is akadályokba ütközhet, hogy az öltözködés és sportolás kapcsán tapasztalt kényelmetlenségekről már ne is szóljunk. A feszes hasi terület sokunk álmai között szerepel, ám bizonyos esetekben valóban csak a plasztikai sebészet jelenthet megoldást.

Mitől függenek a hasplasztika árak?

A téma iránt érdeklődők körében gyakran felmerülő kérdés, hogy mégis mennyibe fog kerülni a beavatkozás. Fontos megjegyezni, hogy pontos árakat kizárólag a személyes konzultáció után lehet kalkulálni, hiszen mindenki más és más testalkattal és elvárásokkal rendelkezik. A hasi zsírpárnák eltüntetetése kapcsán a zsírleszívás nélkülözhetetlen, ám a kötényhas műtét ára is nagymértékben függ attól, hogy mekkora területet érint a probléma, és szükség van-e a köldök áthelyezésére. A kötényhas plasztika ára annak függvényében is alakul, hogy mennyi zsírt és felesleges bőrt kell eltávolítani, ez ugyanis a beavatkozás időtartamára is rányomja bélyegét.

Hogyan történik az alhasi zsírpárna eltüntetése?

Tipikus problémának számít az alhason felhalmozódott zsírtöbblet, mely lehajoláskor még nagyobbnak és „hurkásabbnak” tűnik. Ugyan a hasplasztika remek eredményeket kínál e téren is, de fontos tudni, hogy nem használható a fogyókúra eszközeként. A zsírleszívással eltávolítható zsír mennyisége igen csekély, és a hatás inkább centiméterekben mutatkozik meg, mintsem kilókban. Az úgynevezett köldökátvágásos módszer kifejezetten az olyan esetekben alkalmazható, ha a köldök-szeméremdomb távolság elég nagy ehhez. Ilyenkor is eltávolításra kerül a felesleges zsír és bőr, de a hagyományos hasplasztikával ellenben ekkor köldökplasztika is történik, hogy az megfelelő irányban álljon, és kellően feszes is legyen. Amennyiben a bőr laza a hasfalon és lóg, vagyis úgynevezett kötényhasról van szó, akkor a hagyományos hasplasztikát választja a szakember, vagyis a köldök teljes körbemetszését és a bőr-, valamint a zsírszövet bordaívekig történő felpreparálását. Lehetőség kínálkozik a hasfali izomzat megerősítésére is, és a várandósság után egymástól eltávolodott hasizmok közelítésére is.

Hasplasztika ára kapcsán kérjen egyénre szabott ajánlatot!

Nem véletlen, hogy legtöbbször csak körülbelüli árakkal találkozni a világhálón akkor, ha az egyes plasztikai műtétek ellenértéke kerül szóba. Minden szakember pontosan tudja, hogy egyetlen páciens sem hasonlítható össze a másikkal, így minden eset teljesen egyedi a jelenlegi állapot és az elérni kívántak tükrében. Van, akinél több zsírleszívás szükséges, másnál az eltávolítandó lógó bőr jelent plusz munkát és odafigyelést a sebész részéről.

Forduljon bizalommal szakembereinkhez, és kérjen árajánlatot személyes konzultáció keretein belül, ahol minden felmerülő kérdésére is választ kaphat!

  • Anna (31)

    Hasplasztika

    “…A húszas éveim kezdetén kifejezetten csinos voltam, ám az ülőmunka, a túlórák és külföldi megbeszélések mellett nem sok időm maradt a későbbiekben a rendszeres testmozgásra. Ez két-három év alatt nyomot is hagyott megjelenésemen, ugyanis 30 kiló plusz szaladt fel rám…” 2015.12.11. - 4.5

    Érdekel Anna véleménye

Előtte utána képek pácienseinkről

Orrplasztika

Orrplasztika

Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Hasplasztika

Hasplasztika

Arcplasztika

Arcplasztika

Ajakplasztika

Ajakfeltöltés

Árak

Tudjon meg többet a plasztikai sebészet árairól!

Érdekel

Akcióink

Ismerje meg folyamatosan megújuló, időszakos akcióinkat és kedvezményeinket!

Érdekel

Orvosaink

Ismerje meg kivételes, Nyugat-Európában is elismert vezető sebészeinket!

Érdekel

Szolgáltatásunk értékelése 42 páciensünk véleménye alapján: 4.7

Ön most itt van: https://www.plasztikaisebeszetbudapest.org/hasplasztika/