Fenékplasztika

A fenékplasztika Brazíliában a leggyakrabban végzett plasztikai beavatkozás, mivel a latin-amerikai szépségideálnak kiemelten fontos eleme a gömbölyű, formás fenék.

Az úgynevezett brazil fenék műtét (BBL műtét) már Magyarországon is egyre elterjedtebb plasztikai sebészeti beavatkozás, mert a  latin-amerikai szépségideál a brazil sorozatokon keresztül Európában is teret nyert és tetszést aratott.

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

fenékplasztika

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

Ma már itthon is a nőiesen kerek formák hódítanak, ezért egyre többen keresik a brazil fenékfeltöltés lehetőségét, hogy olyan fenekük legyen, mint a riói karnevál táncosainak. A fenékplasztika révén lehetséges, hogy azok is domboríthassanak, akiket a természet nem éppen formás, gömbölyű fenékkel látott el.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

Kiknek ajánlott a fenékplasztika?

A fenékplasztika azoknak a hölgyeknek ajánlott, akik elégedetlenek  a hátsó domborulataikkal, és testedzéssel, az izomtömeg növelésével nem sikerült szépre formálniuk a feneküket.

Szeretnének megfelelni az új esztétikai kívánalmaknak, de

 • vékony testalkatuk mellett csontos fenékkel rendelkeznek,
 • lapos, széles, formátlan fenékkel rendelkeznek,
 • akiknek aránytalan az alkatuk,
 • akiknek fogyás vagy életkor miatt megereszkedett a fenekük,
 • akiknek a bőr is redőkben lóg a fenekén.

Mire alkalmas a fenékplasztika?

A fenékplasztika alkalmas a hátsó olyan esztétikai változására, ami más módszerrel nem elérhető, hosszú időre és gyorsan megoldja az esztétikai problémát, tartós, nem kell hosszú ideig várni az eredményre, és nem szükséges hozzá hónapokig tartó edzés, amelynek látható hatása előre nem kiszámítható.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

A fenékplasztika fajtái

A fenékplasztika fajtáit annak alapján csoportosíthatjuk, hogy milyen módszerrel történik a gömbölyű és feszes fenék megalkotása, hogyan történik a kivitelezés. 

 1. Fenékfelvarrás - megnyúlt bőr és kötőszövet korrekciója
 2. Fenéknagyobbítás - implantátummal
 3. Fenékfeltöltés - hyaluronsavval vagy saját zsírral  
 4. Kombinált fenékplasztika - felvarrás nagyobbítással vagy implantátum és saját zsír együttes alkalmazásával történő formázás

Fenékfelvarrás

Fenékfelvarrást akkor alkalmaznak, ha a bőr és kötőszövet fogyás vagy az életkor miatt megereszkedett. A bőr felvarrása és az alatta levő támasztószövet megfeszítése után a fenék valamivel kisebb, de szép kontúrú, feszes és kiemelkedően gömbölyű lesz.

A műtét kimetszéssel vagy felhúzással történik, a fehérnemű felső vonalában elhelyezett alig észrevehető heggel. A felvarrás mellett történhet formázás is zsírleszívással, feltöltéssel vagy nagyobbítással.

Fenéknagyobbítás

Fenéknagyobbítás során a lapos, csontos, alaktalan, laza fenék szexi, gömbölyű és nőiesen telt testrésszé válik. A méretnövelést implantátum behelyezésével, saját zsír vagy hyaluronsav feltöltéssel, esetleg ezek kombinációjával érik el.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

Brazil fenék feltöltés - Brazil fenék lifting - BBL műtét

A brazil fenék feltöltés (angol nevén BBL, azaz brazilian butt lift) olyan fenéknagyobbító eljárás, amelynek során a fenék mérete  saját zsírral növelhető, amennyiben testszerte van elegendő eltávolítható zsírszövet. A formázás kettős: a test más területéről zsírleszívással nyert élő zsírsejteket injekciós módon ültetik be a fenék területére. 

Elsődleges célja a kontúros, magasan elhelyezkedő domborulat kialakítása. Előnye, hogy nem kerül idegen anyag a szervezetbe, nincsenek műtéti hegek, gyorsabb a felépülés, mint az implantátumos műtétnél.

Az átültetett zsírsejtek őssejteket is tartalmaznak, melyek megújító hatással vannak a környező szövetekre, várhatóan a bőr is szebb lesz a területen. Vegyük figyelembe, hogy átmenetileg a zsírleszívás helyén is van nyoma a beavatkozásnak, és ezen a területen szorító ruhát kell viselni hat-nyolc hétig.

Fenékplasztika saját zsírral 

A fenékplasztika saját zsírral a brazil fenék feltöltés technikája: a test egyéb területéről leszívott élő zsírsejtek kerülnek beültetésre apránként befecskendezve a célterületre.

Előnye, hogy a test saját anyaga kerül átcsoportosításra, nem történik valódi bemetszés, ezért . Az átültetett zsírsejtek azonban megőrzik eredeti helyüknek megfelelő tulajdonságukat, tehát fogyás esetén összezsugorodnak.

Ezen kívül a beültetést nem éli túl minden sejt, csak átlagosan 70%-a, az egyedi gyógyulási hajlandóság miatt azonban csak hozzávetőlegesen számítható ki az eredmény. Annak jó megoldás, aki természetes hatású és tapintású fenékre vágyik, más területen előnyére válik a zsírleszívás, és sportol.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

Fenékplasztika hialuronsavval

A fenékplasztika hialuronsavval ritkábban alkalmazott megoldás, kisebb és átmeneti méretnövelés esetén jön szóba. Előnye, hogy a szervezet számára nem idegen anyagról van szó, ám a hialuronsav a természetes folyamatokkal azonos módon le is bomlik, a feltöltés után egy évvel már érzékelhető a csökkenés.

További előnye, hogy 1-2 óra alatt, műtét nélkül is befecskendezhető a hialuronsav, nem szükséges hozzá zsírleszívás, nincsenek műtéti hegek, csak a befecskendezés pontszerű helye, nincs felépülési idő, a legrövidebb idő alatt és a legkíméletesebben érhető el eredmény.

Akkor jó megoldás, ha csak kisebb mértékű formázásra van szükség, és nem gond, ha kb. kétévente ismételni kell az eljárást.

Fenékplasztika implantátummal

A fenékplasztika implantátum behelyezésével hosszú időre, jelentős változást hoz. Az implantátummal a fenék mérete köbcenti pontossággal tervezhető, emellett a formája is alakítható. Az implantátum mérete, felszíne, anyaga többféle lehet a mellimplantátumhoz hasonlóan (kör, anatómiai, aszimmetrikus).

A legkorszerűbb kohézív szilikongéllel töltött, extra erős borítású implantátumok megbízhatóan a helyükön maradnak. Kiválasztása az orvossal együtt történik, aki a vágyak mellett az alkati lehetőségeket is szem előtt tartja. Az egyedi sajátosságok függvényében választja meg az implantátumot és a bemetszés helyét.

Az implantátum az ülőfelület fölött helyezkedik el, így üléskor és mozgáskor nem okoz kellemetlenséget. Azoknak a legjobb megoldás, akiknek kevés bőrfeleslegük van és rugalmas a bőrük.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

BBL műtét

Fenékplasztika menete

A fenékplasztika menetéről az első konzultáción mindent megtudhat a páciens.

 1. Előzetes konzultáció. Ez az első találkozás az orvossal, aki meghallgatja az igényeket, megvizsgálja a pácienst, és elmondja a lehetőségeket. Együtt kiválasztják a szükséges beavatkozást, a fenékplasztika fajtáját, az implantátum méretét, az orvos elmagyarázza a beavatkozás menetét, műtéti technikát, gyógyulás folyamatát, esetleges szövődmények rizikóját., képen is megmutatja a várható eredményt, a páciens felteheti kérdéseit.
 2. Előzetes vizsgálatok. Az esetleges szövődmények megelőzéséért a műtét előtt teljes kivizsgálás (labor, röntgen, EKG) szükséges.
 3. A műtét altatásban történik, hason fekvő helyzetben, és 1-2 órát vesz igénybe. Az implantátum behelyezése a farpofák közötti vagy a keresztcsontnál levő bemetszésen keresztül történik. A sebész az implantátumot az izom alá helyezi el, majd tovafutó plasztikai varrattal zárja a bemetszést, és fedőkötést tesz rá. A műtét után egy vagy két éjszakát a klinikán kell tölteni, ez idő alatt draincső is a sebbe van helyezve.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

Fenékplasztika után

Fenékplasztika fenék implantátum, felvarrás műtét után a klinikán kell tölteni egy vagy két éjszakát, majd otthon folytatódik a gyógyulás. Az első hetekben duzzanat, fájdalomcsillapítóval jól kezelhető fájdalom, feszülés természetes jelenség.

Az eredmény azonnal látszik, de a végleges eredmény (hegek teljes gyógyulása, szövetek rendeződése) kb. két-három hónap múlva alakul ki. A műtét után a megtartáshoz gondos kezelés szükséges. A műtéttől függően speciális szorítókötést, illetve gumírozott nadrágot kell viselni. A terület kímélése érdekében a műtét után hason fekvés szükséges.

Az első két hét után fokozatosan lehet visszatérni a megszokott életvitelhez, fizikai munkavégzés azonban csak hat hét után kezdhető. Külső sebgyógyulás a műtét után egy hónappal várható. A heg nem látható helyen van, illetve fokozatosan alig észrevehető, vékony fehér vonallá halványodik.

Fenékplasztika vélemények

Fenékplasztika véleményeket olvashatunk a beavatkozást végző klinika oldalán és a fenékplasztika fórumon. A műtéten túljutottak döntő többsége elégedett volt az eredménnyel, csak azt bánták többen, hogy miért nem korábban szánták rá magukat.

Tudj meg többet a személyes konzultáció lehetőségéről az alábbi gombra kattintva:

A fenékplasztika fórumon elolvashatjuk mások tapasztalatait, ám minden test egyedi, nem tudhatjuk előre, saját testünk, hogy fog viselkedni. Az előzetes konzultáción hozzáértővel, az orvossal beszélhetjük meg saját problémáinkat, és ő a vizsgálat után a saját testünknek megfelelő megoldást javasolja majd.

Fenékplasztika ár - A bbl műtét ára

Az alábbi tájékoztató jellegű fenékplasztika árakkal lehet számolni. Pontos árat minden esetben konzultáció keretében ad a plasztikai sebész!

Fenékplasztika implantátummal

1 200 000 Ft-tól

Hyaluronsavas fenék feltöltés

600 000 Ft-tól

Fenékplasztika saját zsírral

700 000 Ft-tól

Fenékemelés

900 000 Ft-tól

Fenékplasztika a sztároknál

A fenékplasztika a sztároknál ma már ugyanolyan gyakran választott esztétikai sebészeti beavatkozás, mint a mellplasztika. Egy-egy híresség hátsója sok követőt vonz, a sztár neve jelzi a fenék méretét, alakját és a beavatkozás jellegét. 

Jennifer Lopez fenékplasztika

Jennifer Lopez fenékplasztika által érte el nőiesen telt hátsóját. Az implantátum olyan kerek popsit varázsol, amit bárki ugyanúgy elérhet, mint a színésznő. Az ő neve fémjelzi a fenékplasztika implantátumos formázását.

Kim Kardashian fenékplasztika

Kim Kardashian fenékplasztika műtét nélkül megoldást választotta hátsója formázására. A sztár ihlette hatalmas fenék kialakítása családtagjai és követői körében is népszerű. Műtét nélkül, zsírleszívással és feltöltéssel történik ez a fajta fenéknagyobbítás.

Madonna fenékplasztika

Madonna fenékplasztika révén túlméretezett, alkatához nem illő hátsóra tett szert. Az implantátum és saját zsír beültetése egyidejűleg esetében inkább elrettentő példát eredményezett.  

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül.

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

 • 27 éves tapasztalat
 • Nemzetközi hírnév és garancia
 • Stabil kórházi háttér
 • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
fenékplasztika
KONZULTÁCIÓ