Zsírleszívás

A zsírleszívás (latin nevén liposuctio) egy a plasztikai sebészetben használt zsíreltávolító eljárás. Célja elsődlegesen az alakformálás, nem pedig a súlycsökkentés, ezért tipikusan az alábbi testrészeken alkalmazzák: has, toka, fenék, comb és a felkar.  


A beavatkozás lényege, hogy a rugalmas bőrfelületeken segítsék a zsír kiiktatását azáltal, hogy a szervezetben specifikus helyeken lerakódott zsírsejteket távolítják el.


Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

zsírleszívás

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

Kinek ajánlott a zsírleszívás?

Jellemzően 30 éves kor felett ajánlott ez a fajta beavatkozás - elsődlegesen akkor, ha a testtömeg index túlsúlya is indokolja, vagy ha a test további fogyókúrával és sportolással már nem formázható.

Érdemes erről elsődlegesen szakemberrel konzultálni, aki a megfelelő állapotfelmérés keretében segítséget nyújt abban, hogyan érezze magát ismét formában.

Tudj meg többet a zsírleszívásról személyes konzultáció keretében!

Mi pontosan a zsírszövet?

A zsírszövet a zsírsejtek egysége, amely a szervezet energiaraktára. Bizonyos mértékig egészséges, hogy a test rendelkezzen ezzel a réteggel, hiszen biztonságot nyújt a belső szerveknek és az izmoknak, de egy adott mennyiség felett a felszaporodása egészségügyi kockázatokkal járhat, valamint fizikai diszkomfortot és pszichés betegségekhez vezethet.

Amikor valaki hízik, akkor elsődlegesen a zsírsejtek növekszenek - az elején inkább csak nagyobbodnak, de aztán szaporodnak is. A fogyás során azonban elsődlegesen csak a nagyságuk csökken, míg a mennyiségük megmarad változatlanul. Emiatt érzékelheti akár ön is azt, hogy fogyni mennyire nehéz, míg visszahízni gyorsabb. A zsírleszívás során ezt a területet kezelik.

Tudj meg többet a zsírleszívásról személyes konzultáció keretében!

Milyen fajtái léteznek a zsírleszívásnak?

A zsírleszívás során háromféle módszerrel dolgozhat az orvos:

 • Szívás asszisztált (SAL): a klasszikus és legrégebbi módszer;
 • Ultrahangos (UAL): a bőr valamivel feszesebb a leszívást követően;
 • Vibrációs (PAL): a legmodernebb eljárás, mely során több, bevonatos kanül vibrációs mozgást ír le a csapolás során.

A zsírleszívás menete

A körülbelül másfél-két órán át tartó zsírleszíváskor a felgyülemlett testzsírsejtek mennyiségét csökkentik, amik így nem tudnak ismét felszaporodni. Az érintett bőrfelületen 2-5mm széles bemetszéseket ejtenek, amin először egy erre kialakított specifikus (Klein) oldatot injekcióznak be, hogy fellazítsa a bőr alatt a zsírral borított részeket. Ezután egy kanült vezetnek be, amin keresztül elvezetik a felgyülemlett és fellazított zsírmennyiséget. A bemetszéseket ezután összevarrják.

Előzetes megbeszélés eredményeként a zsírleszívás mellett lehetőség adódik a felesleges bőrmennyiség kimetszésére, ami megereszkedett a súlytöbblet miatt alakult ki. Ebben az esetben hasplasztika műtéttel kombináltan végzik a zsírleszívást.

Tudj meg többet a zsírleszívásról személyes konzultáció keretében!

Meddig tart a zsírleszívás után a regeneráció?

A műtét után jellemzően egy estét a kórházban kell tölteni, hogy megfigyelhessék a javulást.

 • Az első egy hétben nem érheti víz a kezelt területet.
 • Biztonsági okokból vérhígítót kaphat, hogy kizárják a mélyvénás trombózis vagy a tüdőembólia kialakulásának lehetőségét. 
 • Ebben az időszakban a véraláfutások, bevérzések normálisak.
 • Varratszedés az első egy hét után esedékes.
 • A zsírleszívást követő öt-tíz napig kompressziós ruhát kell viselnie, amit általában hat héten keresztül kell viselnie.
 • Előfordulhat hegesedés, ami fél év után nyomtalanul is eltűnhet, a mélyebb rétegekben lévőknek azonban akár kettő év is kell a teljes felszívódáshoz.
 • Az első két hétben tilos a sportolás és a megerőltető mozdulat, utána azonban fokozatosan vissza lehet térni a korábbi testmozgási formákhoz.
 • A napozás, szoláriumozás és a szaunázás ellenjavallt az első két hónapban.

Mennyi idő után látszik a zsírleszívás eredménye?

A csökkent mennyiségnek azonnal szemmel látható az eredménye, de a végső alakforma eléréséhez hat hónapot kell várni. Emellett kifejezetten fontos figyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgásra - ezek hiányában a zsírleszívás hosszabb távon eredménytelen lesz.

Azonban ha a beavatkozás után odafigyel a diétájára, életmódjára és az orvosa által javasolt utasításokra, akkor a műtétnek sokáig maradandó eredménye lesz mindenféle szövődmény nélkül.

zsírleszívás

Van-e bármilyen veszélye a zsírleszívásnak?

A mai ultramodern és ellenőrzött orvostechnikai eszközöknek, valamint a megfelelő felkészültségű szakembereknek köszönhetően a zsírleszívás esetében nem lehet beszélni komplikációkról.

Zsírleszívás árak

A zsírleszívás árak a terület nagyságától függenek:

Zsírleszívás helye

Induló ár

Hasi zsírleszívás

650.000 Ft

Toka zsírleszívás

450.000 Ft

Zsírleszívás combról

650.000 Ft

Zsírszívás mellről

600.000 Ft

 • Zsírleszívás kis területen: 450.000-510.000 Ft
 • Zsírszívás derékról + hasról + combról: 1.000.000-1.100.000 Ft
 • Zsírszívás karról: 600.000-690.000 Ft

A pontos összeget mindig orvosa, a konzultáció keretében hozza tudomására. A zsírleszívást továbbá végezhetik altatásban, vagy helyi érzéstelenítéssel.

Tudj meg többet a zsírleszívásról személyes konzultáció keretében!

Zsírleszívás előtte-utána képek

Klinikánk vezető sebészeinek munkáiból válogattunk párat. hogy könnyebben elképzelhesd, milyen eredményre lehet számítani zsírleszívás után. Ilyen és ehhez hasonló eredményekre számíthatsz Te is, ha minket választasz.

előtte utána kép 19
előtte utána kép 16
előtte utána kép 11
előtte utána kép 18
előtte utána kép 15
előtte utána kép 8
előtte utána kép 10
előtte utána kép 17
előtte utána kép 3
előtte utána kép 4
előtte utána kép 7

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

 • 27 éves tapasztalat
 • Nemzetközi hírnév és garancia
 • Stabil kórházi háttér
 • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
zsírleszívás
KONZULTÁCIÓ