Fülplasztika műtét a fül tökéletes alakjáért

Az elálló, deformálódott, túl nagy, vagy éppen aszimmetrikusan nőtt fülkagylók sokak számára okoznak problémát.


A fülplasztika lehetőséget kínál arra, hogy esztétikus, a fej formájához és méretéhez is tökéletesen igazodó fülek legyenek megvalósíthatóak.

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást mutatunk!

fülplasztika

Szakértelem és

profizmus a

Te szolgálatodban

Az eljárás egyaránt eredményesen alkalmazható elálló fülek, lenőtt fülcimpa vagy túl nagy, kiálló fülek esetén is. A végeredmény nem más, mint a megnőtt önbizalom, mely az élet minden területére pozitív hatást gyakorol.

A fülplasztikáról általában

A fülplasztika gyerekeknek már kisiskolás korban elvégezhető, a végleges eredményt pedig körülbelül a műtét utáni néhány hónapban érik el a fülkagylók. Az általában egy-két órán keresztül tartó beavatkozás igény szerint altatásban is végezhető, s azt követően még orvosi megfigyelés szükséges.

A műtét után másfél-két hónapig egy szorítópántot kell majd viselni, ami segíti a végleges forma elérését, valamint a szövetek könnyebb letapadását. A fülplasztikának köszönhetően visszanyerhető az önbizalom, és megszabadulhatnak a páciensek korábbi, fülekkel kapcsolatos gátlásaiktól.

3 érv, hogy miért nem érdemes halogatnod a beavatkozást:

RUTINMŰTÉT

FÁJDALOMMENTES

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ

Hogyan zajlik a fülplasztika műtét?

Az előzetes vizsgálatokat követően a körülbelül 1-2 órán át tartó műtét során a fülkagyló hátsó részén ejt bemetszést a szakember, és a bőrből, valamint szükség esetén a porcból kimetsz egy darabot.

A fül fejhez viszonyítva anatómiailag 15-20 fokos szögben áll, s a fülplasztika során is az a cél, hogy a kagylóív formája, valamint a fülcimpák nagysága ennek megfelelően kerüljön kialakításra.

Helyi érzéstelenítésben és altatásban is mód van elvégezni a fülműtétet. Az altatás főként gyermekek számára ajánlott és olyan felnőtteknek, akik tartanak a műtét során észlelhető kellemetlenségektől.

A fülplasztika során a fülkagyló hátsó részén ejtett metszés gyakorlatilag heg nélkül gyógyul, így semmilyen jel nem utal majd arra, hogy plasztikai műtét történt.

A felesleges bőr és porc kimetszése után zárja a sebet a szakember, és utána nincs más hátra, mint maradéktalanul betartani az orvos utasításait a mihamarabbi gyógyulás érdekében.


Fülplasztika után

Amennyiben helyi érzéstelenítés mellett történt a beavatkozás, úgy rövid pihenés után elhagyható a klinika. Az altatás után természetesen hosszabb megfigyelés szükséges, majd mindkét esetben négy-öt otthon, pihenéssel töltött nap javasolt.

Fülplasztika után fejpántot kell viselni?

Igen, közvetlenül fülplasztika után fejpánt kerül a fejre, amit később egy kisebbrelehet cserélni.

A fejpánt célja kettős, mégpedig a gyógyulás elősegítése és a fülkagyló megfelelő helyzetben történő rögzítése.

Fülplasztika után fájdalom jelentkezhet?

A fülplasztikát követő órákban fájdalom, tompa, lüktető panaszok fordulhatnak elő, ám ezek kiválóan enyhíthetőek fájdalomcsillapítóval.

Fülplasztika varratszerdésre mikor kell menni?

Varratszedésre körülbelül egy hét múlva kerül majd sor, ekkor már lehet hajat mosni, de a fodrászlátogatásra, hajfestésre, uszodai kikapcsolódásra még két-három hetet várni kell.

Fülplasztika árak

A fülplasztika árak 460.000.- forinttól érhetők el. A végső összeget személyes konzultáció során tudja megmondani a plasztikai sebész.

A fülplasztika jól kombinálható egyéb arcplasztikai műtéttel, mint a nyakplasztika, a tokaplasztika vagy a szemhéjplasztika. 

A pontos ár tehát annak függvénye is, hogy milyen beavatkozásokat végez a plasztikai sebész.


Fülplasztika előtte-utána képek

Klinikánk vezető sebészeinek munkáiból válogattunk párat. hogy könnyebben elképzelhesd, milyen eredményre lehet számítani fülplasztika után. Ilyen és ehhez hasonló eredményekre számíthatsz Te is, ha minket választasz.

előtte utána kép 5
előtte utána kép 4
előtte utána kép 3
előtte utána kép 2
előtte utána kép 1

Mit jelent a karfiol fül?

A karfiol fül, vagy más néven birkózó fül általában valamilyen trauma hatására alakul ki, jellemző birkózókra. Ha a fülporcot valamilyen súlyos trauma, ütés éri, akkor úgynevezett vérrel és folyadékkal teli tasak, szaknyelven hematóma keletkezik. Ahogyan ez gyógyulni kezd, úgy zsugorodások, gyűrődések léphetnek fel, innen a karfiol-elnevezés.

Nagyon fontos a végleges elváltozások megelőzése és persze a fertőzésveszély kiküszöbölése. A felgyülemlett folyadék leszívása ilyenkor éppen olyan lényeges, mint az esetlegesen már kialakult deformitások kezelése.

Készen állsz megtenni az első lépést? Esetleg van még kérdésed?

Gyere el személyes konzultációnkra és kifejezetten a Te igényeidre szabott megoldást kínálunk! Minden részletet átbeszélhetsz orvosoddal, felteheted kérdéseidet.


Kötelezettségek nélkül.

Nem győztünk meg? Íme néhány érv mellettünk:

  • 27 éves tapasztalat
  • Nemzetközi hírnév és garancia
  • Stabil kórházi háttér
  • Magyarország egyik legnagyobb plasztikai sebészete 
fülplasztika
KONZULTÁCIÓ