Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum

Fülplasztika műtét a fül tökéletes alakjáért

Az elálló, deformálódott, túl nagy, vagy éppen asszimetrikusan nőtt fülkagylók sokak számára okoznak problémát. A fülplasztika lehetőséget kínál arra, hogy esztétikus, a fej formájához és méretéhez is igazodó fülek legyenek megvalósíthatóak.

Mi is az a fülplasztika?

A beavatkozás már 12 éves kortól elvégezhető, a végleges eredményt pedig körülbelül a műtét utáni néhány hónapban érik el a fülkagylók. Az általában egy-két órán keresztül tartó beavatkozás igény szerint altatásban is végezhető, s azt követően még orvosi megfigyelés szükséges. A műtét után egyébként másfél-két hónapig egy szorítópántot kell majd viselni, ami segíti a végleges forma elérését, valamint a szövetek könnyebb letapadását. A fülplasztikának köszönhetően visszanyerhető az önbizalom, és megszabadulhatnak a páciensek korábbi, fülekkel kapcsolatos gátlásaiktól.

A fülplasztikáról bővebben:

Fülplasztika – problémás területek?

orrműtét

Az elálló, túlzottan méretes, nagy fülek, a lenőtt fülcimpa, vagy a csak karfiol fül néven ismert, főként a birkózok körében előforduló jelenség nagymértékben képesek rányomni bélyegüket a magabiztosságra. A plasztikai sebészet azonban segítséget jelent már akár 5-7 éves kortól annak érdekében, hogy elkerülhetőek legyenek a csúfolódás miatti lelki sérülések, melyek sajnos gyakran érik az átlagostól eltérő adottságokkal rendelkezőket. A helyi érzéstelenítésben, illetve altatásban is végezhető megoldásnak köszönhetően a pszichés panaszokat okozó elváltozások korrigálhatóak, a nagy fülek kisebbé varázsolhatóak, s mindez maradandó hegek nélkül.

Hogyan zajlik a fülplasztika műtét?

Az előzetes vizsgálatokat követően a körülbelül 1-2 órán át tartó műtét során a fülkagyló hátsó részén ejt bemetszést a szakember, és a bőrből, valamint szükség esetén a porcból kimetsz egy darabot. A fül fejhez viszonyítva anatómiailag 15-20 fokos szögben áll, s a fülplasztika során is az a cél, hogy a kagylóív formája, valamint a fülcimpák nagysága ennek megfelelően kerüljön kialakításra. Az altatásban végzett műtétet főként gyermekeknek és azoknak ajánlják a szakemberek, akik pszichésen tartanak a kellemetlen hangoktól, hiszen a porc alakítása során ilyenre számítani kell.

orrműtét

Mit jelent a karfiol fül?

A karfiol fül, vagy más néven birkózó fül általában valamilyen trauma hatására alakul ki, jellemző birkózókra. Ha a fülporcot valamilyen súlyos trauma, ütés éri, akkor úgynevezett vérrel és folyadékkal teli tasak, szaknyelven hematóma keletkezik. Ahogyan ez gyógyulni kezd, úgy zsugorodások, gyűrődések léphetnek fel, innen a karfiol-elnevezés. Nagyon fontos a végleges elváltozások megelőzése és persze a fertőzésveszély kiküszöbölése. A felgyülemlett folyadék leszívása ilyenkor éppen olyan lényeges, mint az esetlegesen már kialakult deformitások kezelése.

Mennyi a fülplasztika gyógyulási ideje?

A fülplasztikai műtétet követően azonnal egy szorítópánt kerül a fejre, ami abban segít, hogy a fülkagylók megfelelő helyzetben rögzüljenek, és mihamarabb gyógyuljanak. A szorítópántot később egy kisebb, főként a hétköznapi fejpántokra hasonló verzióra cseréli az orvos, melyet körülbelül 4-6 héten keresztül kell majd viselni. Némi fájdalomra lehet számítani a beavatkozás után, de ez remekül enyhíthető fájdalomcsillapítókkal. Egy hét elteltével varratszedésre kerül sor, ám a fizikai aktivitástól még egy hónapig érdemes tartózkodni.

A fülplasztikai beavatkozásnak nem marad nyoma, ugyanis a műtéti heg egyrészt a fül tövében helyezkedik el, másrészt szinte teljesen láthatatlan az, és idővel még inkább elhalványul majd. Az eljárás egyaránt eredményesen alkalmazható elálló fülek, lenőtt fülcimpa vagy túl nagy, kiálló fülek esetén is. A végeredmény nem más, mint a megnőtt önbizalom, mely az élet minden területére pozitív hatást gyakorol. A fülekkel való elégedetlenség és önbizalomhiány esetén mindenképpen megéri szakemberhez fordulni, hiszen az életminőség jelentősen javulhat a kívánt forma és méret elérése után.

Hogy alakulnak az árak a fülplasztika területén?

A fülek mérete, formája nagymértékben befolyásolja azt, hogy milyen magabiztosak vagyunk a mindennapokban, és önbizalommal tudunk-e a tükörbe pillantani. Alapvetően a fülek 15-20 fokos szöget zárnak be a fejjel, ám vannak esetek, amikor túl nagy, kiálló fülek, vagy lenőtt fülcimpák nyomják rá bélyegüket a mindennapokra. Ilyenkor is van azonban megoldás, hiszen a plasztikai sebészet már rutin beavatkozás keretein belül végzi a fülplasztikát. A beavatkozás az érzéstelenítés után semmiféle fájdalommal nem jár, de természetesen altatásban végzett műtétre is van lehetőség, ha a páciens tart a fülműtét során tapasztalható hangoktól.

Mennyibe kerül a fülplasztika?

Gyakran felmerülő kérdés az érdeklődők részéről, hogy milyen árkategóriát képvisel a fülműtét. A tapasztalatok azt mutatják, hogy körülbelül 200 ezer forint környékén indulnak az árak, de a pontos összeg megállapításához mindenképpen személyes konzultációra van szükség. Ennek az az egészen egyszerű oka van, hogy mindenki más adottságokkal rendelkezik, és míg egyeseknél elegendő a bőrből kimetszeni, addig másoknál a porcos szövetet is kisebbíteni kell a kívánt eredmények elérése érdekében. Nem mindegy az sem, hogy helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban kerül sor a beavatkozásra. A szakemberrel való találkozás során meg lehet beszélni, hogy milyen méretű és formájú fülekre vágyna a páciens, és az miként valósítható meg a legegyszerűbben. A sebészetek weboldalán található árak tehát rendszerint tájékoztató jellegűek, s a pontos kalkulációhoz mindenképp szükséges legalább egy személyes találkozó egyik sebészünkkel a budapesti plasztikai sebészetünkön.

orrsövényferdülés2

Hogyan zajlik a fül műtét?

A beavatkozás előtt laborvizsgálatra van szükség, és amennyiben altatásban kéri a páciens, úgy egyéb vizsgálatok elvégzése is nélkülözhetetlen. A helyi érzéstelenítésben végzett eljárás is teljesen fájdalommentes, hiszen az érzéstelenítő azonnal hat. Ennek ellenére tény, hogy vannak, akik tartanak a fülplasztika során hallott hangoktól, tartanak a fájdalmaktól. Számukra, és főként gyermekeknek ajánljuk az altatást. A fül műtét során a fülkagyló hátsó részén ejt bemetszést a szakember, majd eltávolítja a kívánt méret eléréséhez szükséges bőrt és porcot. A körülbelül egy-másfél órán át tartó beavatkozás apró, finom öltésekkel zárul, a heg pedig szinte nyomtalanul gyógyul, s teljesen láthatatlan.

Árképzés egyéni sajátosságokhoz igazítva

Természetes, hogy a plasztikai sebészet iránt érdeklődők nem csak az eljárás menete, de a várható költségek kapcsán is szeretnének minél pontosabb információkhoz jutni. Az árképzés a választott plasztikai beavatkozás, az elérni kívánt eredmények és persze az eljárás hossza alapján történik. Nagyon fontos, hogy minden elképzelését és igényét megfogalmazza a szakembernek, aki igyekszik a rendelkezésére álló lehetőségek tükrében mindent megtenni a minél tökéletesebb végeredmény érdekében. A körülbelüli árak pontosíthatóak a személyes konzultáció után, ugyanis a plasztikai sebésznek mindenképpen látnia kell, milyen probléma korrekciója szükséges.

Forduljon bizalommal hozzánk, és örvendjen minden korábbinál nagyobb magabiztosságnak a fülplasztika előnyeinek köszönhetően!

Mire érdemes figyelni fülplasztika műtét után?

Elálló fülek nehezítik meg mindennapjait? Lenőtt fülcimpa, vagy kiálló fülek miatt jellemzi önbizalomhiány? Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy a normálistól eltérő fülméret már gyermekkorban is komoly pszichés traumákat okozhat, melynek jobb elejét venni. Ennek érdekében már gyermekek számára is lehetőség nyílik a fülműtét elvégzésére. A fülplasztika ma már teljesen rutin beavatkozás, és helyi érzéstelenítésben is elvégezhető. A mindössze 1-1,5 órás műtétért cserébe a fej méretéhez ideális füleknek örvendhet a páciens, ráadásul a korábbiakkal ellenben megélheti a fülekkel való elégedettség semmihez sem fogható érzését.

Fájdalommentes műtét akár altatás nélkül is

Helyi érzéstelenítésben és altatásban is mód van elvégezni a fülműtétet. Az altatás főként gyermekek számára ajánlott és olyan felnőtteknek, akik tartanak a műtét során észlelhető kellemetlenségektől. A fülplasztika során a fülkagyló hátsó részén ejtett metszés gyakorlatilag heg nélkül gyógyul, így semmilyen jel nem utal majd arra, hogy plasztikai műtét történt. A felesleges bőr és porc kimetszése után zárja a sebet a szakember, és utána nincs más hátra, mint maradéktalanul betartani az orvos utasításait a mihamarabbi gyógyulás érdekében.

orrsövényferdülés2

Hogyan zajlik a fül műtét?

A beavatkozás előtt laborvizsgálatra van szükség, és amennyiben altatásban kéri a páciens, úgy egyéb vizsgálatok elvégzése is nélkülözhetetlen. A helyi érzéstelenítésben végzett eljárás is teljesen fájdalommentes, hiszen az érzéstelenítő azonnal hat. Ennek ellenére tény, hogy vannak, akik tartanak a fülplasztika során hallott hangoktól, tartanak a fájdalmaktól. Számukra, és főként gyermekeknek ajánljuk az altatást. A fül műtét során a fülkagyló hátsó részén ejt bemetszést a szakember, majd eltávolítja a kívánt méret eléréséhez szükséges bőrt és porcot. A körülbelül egy-másfél órán át tartó beavatkozás apró, finom öltésekkel zárul, a heg pedig szinte nyomtalanul gyógyul, s teljesen láthatatlan.

Mire számíthatok fülplasztika után?

Amennyiben helyi érzéstelenítés mellett történt a beavatkozás, úgy rövid pihenés után elhagyható a klinika. Az altatás után természetesen hosszabb megfigyelés szükséges, majd mindkét esetben négy-öt otthon, pihenéssel töltött nap javasolt. Közvetlenül a beavatkozás után egy szorítókötés kerül a fejre, majd ezt egy kisebb, leginkább fejpántra hasonlító ruhadarab váltja fel. Célja kettős, mégpedig a gyógyulás elősegítése és a fülkagyló megfelelő helyzetben történő rögzítése. A fülplasztikát követő órákban fájdalom, tompa, lüktető panaszok fordulhatnak elő, ám ezek kiválóan enyhíthetőek fájdalomcsillapítóval. A varratszedésre körülbelül egy hét múlva kerül majd sor, ekkor már lehet hajat mosni, de a fodrászlátogatásra, hajfestésre, uszodai kikapcsolódásra még két-három hetet várni kell.

Mennyibe kerül a fülműtét?

Az árak tekintetében fontos tisztában lenni azzal, hogy pontos összeget csak a személyes konzultáció után lehet kapni. Ennek oka nem más, mint az, hogy a szakembernek látnia kell, milyen jellemzőkkel bír az érintett terület, ahhoz melyek az ideális műtéti eljárások, s ez milyen anyagokat, beavatkozást tesz szükségessé. Nem mindegy az sem, hogy altatásban, vagy helyi érzéstelenítésben történik a műtét, és persze a választott klinika árképzésén is sok múlik.

Azok, akik elálló, kiálló fülekkel, lenőtt fülcimpával, vagy éppen a birkózókra jellemző karfiol füllel rendelkeznek, pontosan tudják, milyen komplexusokat okozhat az efféle probléma. Ma már nem kell együtt élni azzal, ha a természet finoman szólva sem volt jóindulatú velünk, hiszen a plasztikai sebészet kifogástalan eredményeket kínál a fülplasztika területén is. Válassza a profi segítséget, és tekintsen végre elégedetten a tükörbe!

Előtte utána képek pácienseinkről

Orrplasztika

Orrplasztika

Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Hasplasztika

Hasplasztika

Arcplasztika

Arcplasztika

Ajakplasztika

Ajakfeltöltés

 

Árak

Tudjon meg többet a plasztikai sebészet árairól!

Érdekel

Akcióink

Ismerje meg folyamatosan megújuló, időszakos akcióinkat és kedvezményeinket!

Érdekel

Orvosaink

Ismerje meg kivételes, Nyugat-Európában is elismert vezető sebészeinket!

Érdekel

 

Szolgáltatásunk értékelése 46 páciensünk véleménye alapján: 4.8

Ön most itt van: https://www.plasztikaisebeszetbudapest.org/fulplasztika/